סין: כמות המשקעים – הגדולה ביותר ב-140 שנה

סין: כמות המשקעים – הגדולה ביותר ב-140 שנה
בביג'ינג הבירה נהרגו 20 בני אדם ו-30 עדיין נעדרים. 200 אלף בתים נותקו מחשמל ביפן
מחבר שירז תקווה מחבר שירז תקווה
Getting your Trinity Audio player ready...
סין
צילום: מסך

בסין ויפן מתמודדים עם תופעות מזג אוויר קיצוניות לתקופה זו של השנה, המותירות אחריהן נזקים כבדים. השירות המטאורולוגי בסין דיווח הבוקר (רביעי) כי כמות המשקעים שירדה בסדרת הגשמים האחרונה בבייג'ינג מה-29 ביולי ועד היום, הינה הגבוהה ביותר ב-140 השנים האחרונות. בבייג'ינג ושכנותיה בלבד 20 בני אדם נהרגו בשיטפונות, ו-30 עדיין מוגדרים נעדרים.

ביפן מתמודדים בימים האחרונים עם הטייפון 'קאנון' שפקד את דרום המדינה, והוביל למותו של אדם אחד לאחר שתקרת החנייה שלו קרסה עליו. הרוחות והגשמים העזים ניתקו 200 אלף בתים מחשמל, וגרמו להרס רב של תשתיות ברחובות ומבנים ציבוריים. הטייפון, שנאמד בדרגה שלוש מתוך חמש, צפוי להתקדם היום לאזורים נוספים ביפן, ולהגיע לבסוף לסין.

מזג אוויר הקיצוני הכה גם בפיליפינים, שם מדווחות הרשויות על מותם של 39 בני אדם, חלק נהרגו כתוצאה משיטפונות ומפולות, בעוד 26 מהם נהרגו בהתהפכות סירה במהלך סופה.

הפופולריים