מול נתוני הפשיעה של אוכלוסיות מהגרים והקריאות לכלוא ולגרש ״חמולות שלמות״, מזהיר שר המשפטים הפדרלי, מרקו בושמן: ״אסור שאדם חף מפשע יספוג סנקציות רק בגלל שקרוב משפחה ביצע פשע". "אין לנו שום אחריות חמולתית בגרמניה, ואנחנו גם לא רוצים את זה".
בושמן, איש מפלגת ה FDP התייחס ליוזמה של שרת הפנים ננסי פאסר מה SPD שרוצה לאפשר לגרש בני משפחות פשע גם אם לא ביצעו פשעים. במפלגת ה CDU (נוצרים דמוקרטים) ובירוקים מתחו ביקורת על הרעיון.
בושמן אמר כי איום החמולות על גרמניה הוא "קצת סערה בכוס תה". "אפשר לגרש אנשים רק אם יש עובדות שמצדיקות את המסקנה כי הם חברים בארגון פשע", אמר בושמן. "זה דומה לתקנה קיימת על חברות בארגון טרור. וזה נשמע קצת אחרת".
משפחות הפשע הנרחבות (החמולות) מציבות אתגר בפני מערכת אכיפת החוק הגרמנית, כשהן לדברי מומחים מציבות את הנורמות והערכים שלהם מעל למערכת המשפטית הקיימת בגרמניה, מבצעים פשעים בצורה מאורגנת ויחד מנסים למנוע את חקירתם (ע״ע ״משילות״).
כשמדברים על חמולות בגרמניה, מתכוונים בד״כ ל-32 משפחות מורחבות שמגיעות מהעיר הטורקית מרדין, שנמצאת על הגבול עם סוריה. כל אחת מהחמולות הללו מחולקת גם לתתי-משפחות. המשפחות היגרו תחילה ללבנון וברחו לגרמניה במהלך מלחמת האזרחים שם - לעתים קרובות עם מסמכים שהלאום בהם לא ברור.
עוד בנושא

שלט תמיכה במפלגת הימין הקיצוני, גרמניה
יהודי גרמניה מזועזעים מניצחון מפלגת הימין הקיצונית
משטרת גרמניה מניחה שיש במדינה כ 200,000 אנשים עם רקע זה, החמולות עצמן מעריכות את מספרם ב-35,000 עד 50,000.
45 אחוזים ממשפחות הפשע מחזיקים באזרחות גרמנית, אותם לא ניתן יהיה לגרש. הגירוש בהליך מהיר שביקשה שרת הפנים לבצע (גם כנגד ההתחזקות בסקרים של הימין הקיצוני), מכוון לחברי חמולות שאינם אזרחי גרמניה, גם אם לא ניתן להוכיח שהם ביצעו פשעים.