אלן ג'רמיין, השליחה המיוחדת לנושא השואה במשרד החוץ האמריקני, צייצה היום (שבת) את תמיכתה בדני דיין. בציוצה כתבה: ארה"ב מעריכה את העבודה של יד ושם וההנהגה המנהלת שלה". ג'רמיין הדגישה בהמשך הציוץ את החשיבות של שמירת מעמדו של יד ושם: "שמירה על עצמאותם של מוסדות כאלה ברחבי העולם היא המפתח, כאשר אנו עומדים בפני מאמצים לעוות את עובדות השואה".
ברקע הדיווחים על כוונת שר החינוך יואב קיש להדיח את יו"ר יד ושם | הממשל האמריקני: "שמירת עצמאות יד ושם קריטית לצורך שמירת זיכרון השואה, דווקא בעת הזו"#חדשותהשבת @gilicohen10 pic.twitter.com/q5YA0RkbYB
— כאן חדשות (@kann_news) September 2, 2023
בימים האחרונים גוברים הדיווחים לפיהם שר החינוך יואב קיש עומד להדיח את יושב ראש הנהלת "יד ושם" דני דיין. קיש התייחס לשמועות בריאיון לכאן רשת ב, ואמר כי הוא בודק תלונות שהובאו לפניו בדבר התנהלותו הכספית של דיין וטענות על התעמרות בעובדים. "אם יימצא שאין ממש בדברים, דיין לא יודח", הדגיש שר החינוך בדבריו בתוכנית "הבוקר הזה".
קיש שלח מכתב לדיין שבו כתב כי התברר לו כי שקיים "חשש כבד שבישיבות ובהצבעות של הנהלת יד ושם משתתפים גורמים שלא מונו כדין ולא אושרו על ידי הוועדה לבדיקת מינויים". זאת בעוד השר עצמו ומנכ"ל משרדו, שגם הם חברי הנהלה, לא זומנו לישיבותיה.