התארגנות לחופשה או נסיעה לחו"ל מצריכה היערכות מראש, והגעה מוקדמת לשדה התעופה. כולנו מכירים את התורים הארוכים בבידוק הביטחוני ואת ההגבלות שבגינן נאסר להעלות מוצרים מסוימים בתיק הקטן למטוס. אבל למה כשיש מכשירי שיקוף עדיין צריך להפריד את המחשב הנייד מהתיק?
הסיבה לכך היא שבמכשירים האלקטרוניים הרכיבים הם לרוב צפופים, מה שמקשה על קרני רנטגן לחדור כאשר המכשיר עובר דרך מכונת השיקוף, ובמיוחד כשמדובר במכונה ישנה. סיבה נוספת להפרדה, היא שהנחת המכשיר בתיק מבודדת את המכשיר כך שהתמונה שמתקבלת בשיקוף אינה ברורה מספיק כדי לקבוע שאין בו גורם המהווה סכנה.

תנאי הבידוק הביטחוני משתנים ברמת חומרתם בין שדות התעופה השונים. במקרים מסוימים, ישנם תהליכי בידוק שאף ישנה דרישה להדליק את המכשיר האלקטרוני ולהראות כי אכן מדובר במכשיר שאינו נועד להעברת רכיבים אלקטרוניים אחרים. לא פעם אירעו נסיונות להעביר חלקי נשק תוך הסוואתם כרכיבי מחשב נייד. כיום, כמה שדות תעופה ברחבי העולם החלו להפעיל מכונות שיקוף המציגות תמונה תלת-ממדית, מה שמאפשר בחינה עמוקה ומדויקת יותר בעת תהליך הסריקה.
אחת הסיבות להחמרה בנהלים הביטחוניים בארה"ב ובעולם בכלל הוא אסון התאומים שהתרחש בספטמבר 2001. אם בעבר היה ניתן להעלות חפצים חדים או בקבוק מים פתוח בתיק הקטן, כעת הבדיקה מקיפה יותר, וכתוצאה מכך גובה את מרבית הזמן בבידוק הביטחוני לפני העליה למטוס.

אז אם הגעתם לשדה תעופה, ובעת הבידוק הביטחוני לא התבקשתם להוציא את המחשב הנייד, ככל הנראה התמזל מזלכם והגעתם לשדה תעופה שבו מערך בטיחות חדשני. ואמנם, עד שהעולם כולו יתקדם במגמה הזו, ניאלץ לעיתים להמתין בתורים ארוכים במתחמי הבידוק בשדות התעופה, לפני שנוכל להתחיל את החופשה.