יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן אישר היום (שבת) את דבר החתימה על פרויקט התשתיות החדש הכולל מסילות רכבת, קווי ספנות, כבלי תקשורת מהירה וצינורות להעברת אנרגיה - ויעבור מהודו, דרך סעודיה, והאמירויות עד לאירופה.
ראש הממשלה בנימין נתניהו בירך את ההחלטה ואמר: "כל משרדי הממשלה יונחו על ידי להירתם להגשמת החלום הזה. הטלתי על המטה לביטחון לאומי במשרדי לרכז את עבודת המטה הלאומית, וגם לתאם תיאום הדוק עם ארה"ב ומדינות אחרות, כדי שהחזון הזה יהפוך למציאות בהקדם האפשרי".
נתיב הסחר עשוי לסייע להאיץ את המסחר, לשנע את מקורות האנרגיה, ולשפר את החיבוריות הדיגיטלית בין האזורים. הפרויקט הוא חלק מיוזמה רחבה יותר שנקראת "השותפות להשקעה גלובלית בתשתיות" (PGII). על הפרויקט הודיעו נשיא ארה"ב ג'ו ביידן, ראש ממשלת הודו נרנדרה מודי ונשיאת הנציבות האירופית אורסולה פון דר ליין, בפגישת מנהיגי מדינות ה-G20 שנערכה הסופ"ש בניו דלהי.
היועץ לביטחון לאומי האמריקני ג'ייק סאליבן אמר:"אנו סבורים שהפרויקט הוא אמיץ ומהפכני, אך החזון שמאחוריו הוא מהפכני ואנחנו נראה כיצד הוא מועתק לחלקים אחרים של העולם גם כן". סאליבן הוסיף כי התשתיות החדשות יסייעו להאצת הצמיחה הכלכלית של המדינות שיכללו בפרויקט, וגם לקירוב מדינות במזרח התיכון וביסוס האזור כמוקד פעילות כלכלית, במקום "מקור לאתגרים, עימותים ומשברים".
כמובן, אי אפשר שלא לקשר את המהלך הזה לניסיונות התיווך האמריקנים להביא להסכם נורמליזציה וכינון יחסים דיפלומטיים רשמיים בין ישראל לסעודיה.
גורמים בכירים בבית הלבן לא סיפקו לוח זמנים לעבודה על הפרויקט ופרטים אודות המימון שלו. עם זאת, הפרויקט צפוי להוות חלופה פיזית ואידיאולוגית כאחד, לפרויקטי הקמת התשתיות שסין מספקת למספר מקומות ברחבי העולם.