לקראת ראש השנה, ראשי הקהילה היהודית באיראן קוראים לבני הקהילה לא להשתתף בהפגנות נגד המשטר במלאות שנה למותה של הצעירה מהסא אמיני שנעצרה בגין הפרת קוד הלבוש האסלאמי ומתה בכלא. בהודעה לחברי הקהילה נאמר כי לקראת ראש השנה המתקרב ובא, הקהילה תיאמה עם "המשטרה המכובדת של טהראן רבתי" לגבי "סידורים הנדרשים לבטיחות לקיים את ראש השנה החשוב". בהודעה נאמר, כי "בעניין זה, כל המתפללים מתבקשים להימנע מעצירה והתכנסות ברחובות במהלך ראש השנה לאחר ביצוע המצוות בבתי הכנסת מכל סיבה שהיא".
ההודעה מתייחסת להפגנות לציון שנה למותה של מהסא אמיני. בהודעה נאמר עוד: כי "במהלך אלפי שנות קיומה של הקהילה היהודית באיראן, הקהילה תמיד הגנה על האינטרסים הלאומיים והותירה רקורד מבריק בהקשר זה, שתמיד גרם לקנאה ולחוסר שביעות רצון של האויבים". עוד נאמר: "ברור שגם הפעם, עם ראיית הנולד ובהתחשב בכל ההיבטים במצב הנוכחי, החברה התרבותית של הקהילה היהודית לא תאפשר כל סוג של קשר עם אויביה המושבעים של איראן הגאה". הקהילה היהודית באיראן הודתה למשטרה על "העזרה המתמדת שלא מוטלת בספק. הקהילה היהודית תומכת במאבק נגד התוכניות המרושעות של אויבי איראן ותחגוג את הטקס המפואר של ראש השנה הרחק מכל הפגנה בעזרת השם".
עם פרוץ גל המחאות בשנה שעברה, הקהילה היהודית באיראן פרסמה הודעת תמיכה במשטר האיראני. באותו הזמן, השלטונות באיראן עצרו שלושה מבני הקהילה היהודית ששהו באזור המחאות הקשות נגד המשטר. פרט זה יכול להסביר את הבעת התמיכה החריגה של הקהילה היהודית בהנהגת המדינה שאף קראה להפסקת המחאה ולדיאלוג עם המשטר. הקהילה היהודית באיראן, המונה כמה אלפי בני אדם, מנסה ככל האפשר להרחיק את עצמה מהמחאה, אך נראה שככל שהזמן עובר, המשימה הזאת הופכת לקשה הרבה יותר.