ברקע אזהרת המטה לביטחון לאומי לישראלים השוהים בטורקיה, סאן דור מקבוצת אל על, תפעיל היום (רביעי) טיסת חילוץ מאיסטנבול בשעה 21:30. בנוסף, ישראלים שיגיעו מטורקיה ליוון באופן עצמאי, יוכלו לעלות על טיסותינו מאתונה ללא תשלום, למעט מיסי נמל.
הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי, לחצו על הפעמון ואתם מעודכנים
מטעם חברת התעופה ישראייר, נמסר כי תצא טיסה נוספת מאיסטנבול לנתב"ג, מחר בשעה 13:30. זאת בעקבות הקריאה לישראלים לצאת מטורקיה ליעדים קרובים אחרים ומשם לישראל, לאחר אזהרת המסע ברמה 4 שהמל"ל פרסם.
אמש, המל"ל יצא במסר לציבור: "לאור המשך החמרה באיומי הטרור כלפי ישראלים בחו"ל - אזהרת מסע לטורקיה עולה לרמה הגבוהה ביותר". האזהרה עלתה לרמה 4, משמע על כל הישראלים השוהים בטורקיה לצאת בהקדם. גורם בטחוני אמר לכאן חדשות: "יש לנו מידע קונקרטי שמצביע על חשש לפגיעה בישראלים. יש מידע ממשי שהצדיק את העלאת הכוננות ל-4 בכל טורקיה".
עוד בנושא
רשות שדות התעופה הודיעה שלאור הודעת המל"ל כי על ישראלים השוהים בטורקיה לעזוב את המדינה בהקדם, ניתן לצאת מטורקיה ליעדים אחרים באירופה, ומשם להגיע בטיסות ישירות לישראל. לגבי לו"ז הטיסות והיעדים, מומלץ להתעדכן מול חברות התעופה השונות.
אתמול, זמן קצר לאחר אזהרת המל"ל, מפגינים רבים הגיעו לקונסוליה הישראלית באיסטנבול שבטורקיה, לשם הפגנת תמיכה פרו-פלסטינית. המוחים שיגרו זיקוקים על בניין הקונסוליה, ונצפו עימותים בינם לבין השוטרים, כשגם במקביל באנקרה התקיימה הפגנת תמיכה. כל זאת בעקבות הדיווחים על פיצוץ בית החולים בעזה, מה שיוחס לתקיפת צה"ל, והתברר כשיגור כושל של הג'יאהד האסלאמי.

כמו כן, במדינות אחרות בעולם, התקיימו אמש הפגנות פרו-פלסטיניות והפגנות. בירדן - עשרות מפגינים ניסו לפרוץ אל בניין השגרירות הישראלית. לצידם גם, תוניסיה, דרום לבנון, גרמניה וצרפת שפרצו כולם במקביל בהפגנות תמיכה בפלסטינים, עקב הפצצה שיוחסה לישראל.