שגרירויות של מדינות מערביות בלבנון, בנוסף לשגריריות ערביות במדינה, כמו סעודיה, קוראות בימים האחרונים לאזרחיהן לעזוב את המדינה בעקבות המצב הביטחוני. ניתן להעיד מקריאות אלו כי המצב בלבנון לא ירגע בזמן הקרוב. כדי לנסות להבין את הלך הרוח בביירות, צוות כאן חדשות שוחח עם נ', פעילה סורית ששוהה בעיר, על ההיערכות להסלמה משמעותית יותר ועל הפחד בקרב האנשים.
הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי
"מתחילים להתפנות מהדאחיה בביירות, אנשים חיים בדאגה ובחשש לבאות": השיחה שקיים @kaisos1987 עם פעילה סורית ששוהה בלבנון, על ההיערכות להסלמה וחששות האזרחים#חדשותהערב pic.twitter.com/7ruCLph8gs
— כאן חדשות (@kann_news) October 19, 2023
נ' תיארה את התנועה יוצאת דופן בנמל התעופה של האנשים שעוזבים את המדינה. בנוסף סיפרה כי החלו לפנות את רובע הדאחייה, פרוור המקורב לעיר הבירה. נ' הוסיפה ותיארה את האווירה בקרב האזרחים הלבנונים: "אנשים חיים בדאגה ובחשש לבאות. יש קולות יותר שפויים שלא רוצים להצטרף להתקפות האלה ולא רוצים שתהיה התערבות איראנית."
אחרי שורת התקריות בגבול לבנון, צה"ל חידד את ההנחיה לכוחות באזור. הנחת העבודה הישראלית היא שלא יתקבל מידע מקדים להתממשות אירועים של האויב, ויש להתכונן לאפשרות של הפתעה. מה שבטוח, אם תהיה הסלמה משמעותית בגזרה הצפונית - לבנון תשלם מחיר גבוה במיוחד על רקע בעיות כלכליות ובעיות דמוגרפיות בשל הימצאותם של יותר משני מיליון פליטים סורים במדינה.
עוד בנושא
במהלך היום, צה"ל תקף לפנות ערב בארטילריה כבדה את מקורות הירי בלבנון, לאחר מטחים כבדים אל ישובים בצפון. חמאס קיבל אחריות לשיגורים. מן הירי אל קרית שמונה נפצעו שלושה בני אדם - אחד במצב בינוני, והשאר - קל.