א-סיסי בפסגת קהיר: צריך לסיים את האסון ולהחיות את הנתיב לשלום

א-סיסי: צריך לסיים את האסון ולהחיות את הנתיב לשלום
נשיא מצרים פתח את ועידת השלום בעיר הבירה, בהשתתפות מנהיגים ושרי מדינות מרחבי העולם • שרת החוץ של גרמניה: "יש במזרח התיכון סבל רב, שמקורו בחמאס ובפשעיו המזוויעים" • מלך ירדן: "על ההנהגה הישראלית להבין שאין פתרון צבאי לחששות הביטחוניים שלה"
מחבר איתמר מרגלית מחבר איתמר מרגלית
Getting your Trinity Audio player ready...
פסגת קהיר 21.10.23
צילום: רויטרס

פסגת קהיר נפתחה היום (שבת) במצרים בצל המלחמה בישראל. בפסגה משתתפים מזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטיירש, יושב ראש הרשות הפלסטינית אבו מאזן, מלך ירדן עבדאללה השני; ונשיא מצרים עבד אל-פתאח א-סיסי. בוועידת הפתיחה אמר א-סיסי: "הזמנתי מנהיגים להגיע להסכמה לגבי מפת הדרכים לסיום האסון ההומניטרי בעזה, והחייאת הנתיב לשלום".

ישראל במלחמה: שמות הנופלים והנופלות

הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי

כל הדרכים ליצירת קשר עם מוקדי החירום

א-סיסי אמר שמצרים מגנה בבירור הרג של אזרחים והטלת טרור עליהם, וכי הוכתה בהלם לנוכח כך שהעולם עומד וצופה מנגד אל מול המשבר ההומניטרי בעזה, אל מול העונש הקולקטיבי שמטילים על תושבי הרצועה ואל מול הלחצים שמופעלים על תושבי הרצועה לעזוב בכפייה. נשיא מצרים אף הזהיר כי הגירה בכפייה של הפלסטינים ברצועת עזה יוביל לחיסולה של הסוגייה הפלסטינית.

א-סיסי הבהיר כי מצרים לא סגרה את מעבר רפיח מהרגע הראשון של המלחמה. לדבריו, מה שמנע את פתיחת המעבר, הוא ההפצצות הישראלית בצד הפלסטיני. והוסיף שבצל הנסיבות הקשות בשטח הגעתי להסכמה עם נשיא ארצות הברית ביידן להפעיל את מעבר רפיח באופן רצוף בפיקוח ותיאום מלא עם האו"ם וסוכנות אונר"א והסהר האדום הפלסטיני, באופן שהסיוע יחולק לתושבי רצועת עזה בפיקוח של האו"ם.

מנגד, שרת החוץ של קנדה מלאני ג'ולי אמרה בפסגה שלישראל הזכות להגן על עצמה, וקראה לחמאס לשחרר את בני הערובה והחטופים. היא הוסיפה שחיוני למנוע את התפשטות הסכסוך במזרח התיכון, וציינה שהיא מודאגת מפעולותיה של איראן שמערערות את השלום והביטחון באזור.

שרת החוץ של גרמניה אנאלינה ברבוק הוסיפה שיש במזרח התיכון סבל רב, שמקורו בחמאס ובפשעיו המזוויעים. היא ציינה שממשלת גרמניה עומדת לצידה של ישראל, וביטחונה לא נתון למשא ומתן. עוד היא אמרה שמבצעי הטרור לא מדברים בשמם של הפלסטינים, אלא רק בשם עצמם. 

מזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטיירש קרא להפסקת אש הומניטרית "עכשיו", ולנקיטת פעולות שישימו סוף ל"סיוט הנוראי" שמתחולל בין ישראל ורצועת עזה. גוטיירש אמר ששום דבר אינו יכול להצדיק את מתקפת חמאס, אך באותה נשימה אמר שהמתקפה הזו לא יכולה להיות הצדקה ל"ענישה הקולקטיבית" כלפי הפלסטינים.

מלך ירדן, עבדאללה השני, אמר כי על ההנהגה הישראלית להבין שאין פתרון צבאי לחששות הביטחוניים שלה והיא לא יכולה להמשיך לדחוק חמישה מיליון פלסטינים שחיים תחת כיבוש, פלסטינים שמונעים מהם את זכויותיהם הלגיטימיות: "החיים של הפלסטינים לא פחות שווי ערך מהחיים של הישראלים".

מלך ירדן הוסיף כי "העדיפות שלנו כיום ברורה: לעצור את המלחמה בעזה ולהגן על האזרחים ולאמץ עמדה מאוחדת שמגנה את פגיעתם משני הצדדים. שנית, העברת סיוע הומניטרי, דלק, מזון ותרופות באופן רציף לרצועת עזה; ושלישית, התנגדות מולטת לגירוש בכפייה של הפלסטינים. זהו פשע מלחמה וקו אדום בעבורנו

עבדאללה השני המשיך ואמר שישראל מרעיבה היום את התושבים בעזה באופן מילולי, בעוד שבמשך עשורים הרעיבו את הפלסטינים בכל מה שקשור לתקווה, חירות ועתיד

הפופולריים