כלי תקשורת שמזוהים עם גורמים אופוזיציה באיראן טוענים כי הלילה (ראשון) אירע פיצוץ או סדרת פיצוצים "חמורים" במטה כוחות הבטחון שאמונים על אזור טהראן רבתי. תפקיד הכוחות האלו הוא לדכא ולפזר הפגנות, ולחקור עצורים. התיעודים והדיווחים זכו להדהוד מסויג מצד פוליטיקאית איראנית-קנדית. לדבריה, מדובר במטה משמרות המהפכה.
UNCONFIRMED:
— Goldie Ghamari, MPP | گلسا قمری (@gghamari) October 21, 2023
Islamic Regime state controlled media claiming a massive explosion occurred at the #IRGCterrorist Defense Forces headquarters in Ashrat Abad, Tehran, Iran.
If true, this is good news for the people of Iran fighting for freedom & democracy.#IraniansStandWithIsrael pic.twitter.com/FejYlPQDNR
ברקע הדיווחים על הפיצןץ באיראן, כלי תקשורת שמקורבים למשטר הסורי דיווחו כי ישראל תקפה הבוקר את נמלי התעופה של דמשק וחלב. זוהי הפעם השלישית בשבועיים האחרונים שבה תקיפה על נמלי התעופה בסוריה מיוחסת לישראל. לפי דיווחים, טילים נורו מכיוון הים התיכון, ממערב לעיר לאד'קיה ומכיוון הגולן, פגעו בשדות התעופה והשביתו את מסלולי הנחיתה. עוד דווח על הרוג ופצוע. לפי סוכנות הידיעות הרוסית טאס, שני שדות התעופה "יצאו מכלל שימוש". הטיסות המתוכננות הועברו לשדה התעופה אל-לאדקיה.