מאז פריצתה, המלחמה בעזה הפכה לזירת מחלוקת קשה בקמפוסים ברחבי העולם. אחת מהן היא באוניברסיטת קיימברידג' היוקרתית בבריטניה, שם תצביע הלילה (שלישי) אגודת הסטודנטים על הצעת החלטה שתומכת ב"התקוממות המונית" של פלסטינים נגד ישראל, תחת הכותרת: "הבעת סולידריות עם הפלסטינים".
הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי
אחד הסעיפים בהצעה של האגודה טוען כי רק התקוממות תבטיח את הזכויות של הפלסטינים: "אגודת הסטודנטים מאמינה כי דיפלומטיה אימפריאליסטית כמו הסכמי אוסלו נכשלה. רק התקוממות המונית משני צידי הקו הירוק ובכל המזרח התיכון יכולה לשחרר את העם הפלסטיני, לסיים את הכיבוש ולהבטיח זכויות שוות לכל העמים".
ההצעה, שעולה כשבועיים אחרי הטבח הרצחני שביצע חמאס באזרחים המתגוררים בעוטף עזה, עוררה זעם רב באיגוד הסטודנטים היהודים באוניברסיטה, שכינה אותה: "חרפה".