לא רק בדאגסטן: עלייה של 500% במספר האירועים האנטישמיים ברחבי העולם מאז תחילת המלחמה

לא רק ברוסיה: עלייה מדאיגה באירועים האנטישמיים בעולם
על פי דוח שפרסמו ההסתדרות הציונית, משרד התפוצות והסוכנות היהודית, כ-87% מהנשאלים המשתייכים לקהילה יהודית בתפוצות דיווחו על ירידה דרמטית בתחושת הביטחון האישי. רבע מהסטודנטים חזו באירועי שנאה בקמפוסים
מחבר מערכת כאן חדשות מחבר מערכת כאן חדשות
Getting your Trinity Audio player ready...
אנטישמיות
צילום: Yawar Nazir/Getty Images

ההסתדרות הציונית העולמית, משרד התפוצות והסוכנות היהודית פרסמו היום (שני) את דוח נתוני האנטישמיות בעולם לאור המלחמה. על פי הדוח, האירוע האלים בדאגסטן הוא רק קצה הקרחון של אירועי האנטישמיות המתרחשים מאז תחילת המלחמה. מדובר בעלייה של כ-500% במספר האירועים האנטישמיים בהשוואה לתקופה המקבילה בשנה שעברה. עוד מציג הדוח עלייה של כ-400% בשיח האנטישמי ברשתות החברתיות בהשוואה לתקופה שלפני פרוץ המלחמה. 

הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי, לחצו על הפעמון ואתם מעודכנים

הדוח מציין לא רק אנטישמיות מודרנית וקריאות להשמדת מדינת ישראל, אלא גם קריאה לפגוע בקהילות יהודיות ברחבי העולם. כך לדוגמה, בשני סופי השבוע האחרונים קרא ארגון הטרור דאעש לתומכיו לפגוע ביהודים בכל רחבי העולם. בין השאר קרא הארגון "לסייע צבאית לפלסטינים" באמצעות התקפה על שכונות יהודיות בארצות הברית, באירופה ובכל רחבי העולם, לתקוף שגרירויות ישראליות, בתי כנסת, "מועדונים יהודיים" ולרצוח את כל מי שפוקד את המקומות האלה. 

הדוח חושף את אירועי האנטישמיות המתרבים במרחב הפוסט-סובייטי מאז תחילת הלחימה, כמו גם בקמפוסים בארצות הברית, באמריקה הלטינית ובדרום אפריקה. באוניברסיטאות ברחבי העולם מדווחים רוב הסטודנטים היהודים על תחושת פחד (56%) ועצב (67%) בשל המצב בישראל. כ-25% מהסטודנטים שנשאלו דיווחו על פעילויות שנאה ואלימות שחזו בהן בקמפוסים בשלושת השבועות האחרונים, וכ-58% מהנשאלים טענו שאינם מקבלים תמיכה מהמוסד החינוכי שבו הם לומדים. 

 

דגל ישראל עם צלבי קרס בהפגנה נגד ישראל במדריד, השבוע (צילום: Matias Chiofalo/Europa Press via Getty Images)

במרחב ברית המועצות לשעבר חלה החמרה בשיח האנטישמי והאנטי-ישראלי על רקע הלחימה, כולל מצד אנשי ציבור בולטים, תועמלנים ושופרות המקורבים לחוגי השלטון ברוסיה ובבלרוס. 

87% מהנשאלים המשתייכים לקהילה יהודית בתפוצות דיווחו על ירידה דרמטית בתחושת הביטחון האישי, לצד תחושות של כעס, חרדה והלם. רחלי ברץ בריקס, ראש המחלקה למאבק באנטישמיות בהסתדרות הציונית העולמית אמרה כי "היקפי האנטישמיות בתקופה האחרונה מגיעים למדדים שטרם נראו בעשור האחרון. ניכר שהמלחמה היא הגורם הכי משפיע על כך. הנתונים הללו צריכים להדאיג את כולנו ולהביא את ישראל לפעול בהתאם". 

אבי כהן סקלי, מנכ"ל משרד התפוצות והמאבק באנטישמיות אמר כי "גלי אנטישמיות מחרידים פוקדים את מדינות העולם בימים האלה. הצעד הראשון כדי לנסות להתמודד עם המצב הוא גיבוש תמונת מצב אחידה בשילוב כוחות בין הממשלה לבין הקהילות היהודיות". כהן סקלי הדגיש כי "זהו צעד הכרחי למאבק אפקטיבי באנטישמיות, שמשמעותו הישירה היא הצלת חיי יהודים". 

הפופולריים