החלום של אוקראינה להצטרף לנאט"ו הולך ומתרחק: ראש ממשלת הונגריה ויקטור אורבן הודיע היום (חמישי) כי ארצות מתנגדת לצירוף קייב לברית הצבאית המערבית. במסיבת עיתונאים לסיכום השנה אמר אורבן: "אם אוקראינה תהייה חברה בנאט"ו – המשמעות היא שאנחנו נצטרך להכניס לשם את הכוחות שלנו כבר בבוקר שלמחרת. אנחנו לא רוצים את זה". לאחרונה בלמה הונגריה שורה של החלטות במוסדות האיחוד בנוגע לסיוע צבאי וכלכלי באוקראינה.
מי שעוד מתנגד בחריפות לצירוף אוקראינה לנאט"ו וגם לאיחוד האירופי הוא ראש ממשלת סלובקיה החדש רוברט פיצו שאמר השבוע: "כל עוד אני ראש הממשלה ויש לי השפעה על מדיניות החוץ של סלובקיה – אוקראינה מעולם לא תהייה חלק מנאט"ו. צירוף קייב לברית – פירושה מלחמת עולם שלישית".
עוד בנושא
אגב, אורן ופיצו זכו לאחרונה למחמאות מלא אחר מאשר נשיא רוסיה ולדימיר פוטין .באחת ממסיבות העיתונאים שקיים לאחרונה אמר נשיא רוסיה: "אורבן ופיצו הם לא מנהיגים פרו רוסים – הם מנהיגים לאומיים שדואגים לאינטרסים של העמים שלהם. מרבית מדינות אירופה איבדו מזמן את הריבונות שלהן והם עושים את מה שהבוס (ארצות הברית) אומר להם".