מטריל לאומי

380 התרעות על פצצות: נעצר הנער שהקפיץ את הצרפתים

380 התרעות על פצצות: נעצר הנער שהקפיץ את הצרפתים
בן 13 תושאל על ידי המשטרה, בחשד שהיה קשור למאות התרעות שווא ברחבי המדינה
מחבר איתמר מרגלית מחבר איתמר מרגלית
Getting your Trinity Audio player ready...
AP
צילום: AP

נער כבן 13 תושאל על ידי המשטרה בצרפת, בחשד שהיה קשור ל-380 התרעות שווא בנוגע להימצאות פצצות. לטענת המשטרה, הנער התקשר או שלח אימייל לשדות תעופה, בתי משפט ואניברסיטאות ברחבי המדינה והתריע לשווא מפני פצצות.

עקבו אחר ערוץ הוואטסאפ של כאן חדשות

הנער הסורר נעצר בתחילת השבוע עם משפחתו, אך נותר היחיד במעצר. במשטרה סבורים שהוא סובל מבעיות התנהגותיות, והוא ניצב בפני אישומים על מתן מידע שקרי. תובע מקומי אמר לעיתונאים שהקטין הודה בביצוע התרעות השווא, אותן ראה כמשחק ללא שום מניע פוליטי או דתי. הוא השתמש ב-VPN זר כדי להסתיר את כתובת ה-IP שלו, ובכך לבצע את זממו.

גורמים בצרפת מזהירים שחלה עלייה ניכרת בשנה האחרונה בכל הקשור למתיחות ואיומי סרק במדינה.

גורמי הביטחון בצרפת פינו בחודש אוקטובר שישה שדות תעופה ברחבי המדינה מחשש להימצאות פצצה בשטחם. שדות התעופה שפונו היו בערים ליון, ניס, ליל, נאנט, טולוז ובווה. המידע על האיום הביטחוני התקבל בשדות התעופה בסביבות השעה 10:00, והוביל לפינוי מיידי של הנוסעים ואף להשעיית הטיסות.

הפינוי הגיע לאחר שיום לפני פונה ארמון ורסאי מחשש לאירוע ביטחוני, שכלל גם הוא הימצאות אפשרית של פצצה בשטחו - אחרי שכבר פונה שלושה ימים קודם לכן מאותה הסיבה. 

הפופולריים