ארצות הברית, קנדה, איטליה, בריטניה ופינדלנד הודיעו היום (שבת) כי יעצרו את המימון לאונר"א עקב מעורבות עובדיה בטבח 7 באוקטובר. שר החוץ הקנדי אחמד חוסיין אמר בהצהרתו כי "קנדה לוקחת ברצינות את הדיווחים, ומתייעצת עם אונר"א ותורמים אחרים".
הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
השר ישראל כ"ץ התייחס להשעיית הכספים: "מברך את הממשל האמריקני על החלטתו להפסיק את המימון לארגון אונר"א, אחרי שהתברר שחלק מעובדיו נטלו חלק בטבח הנורא ב-7 לאוקטובר".
"אנחנו מתריעים כבר שנים: 'אונר"א מנציחה את "בעיית" הפליטים, מרחיקה את השלום ומשמשת כזרוע אזרחית של חמאס בעזה'. מברך את קנדה שהצטרפה להחלטה ומצפה שמדינות נוספות ילכו בעקבותיה", המשיך כ"ץ.
"אונר"א צריכה לשלם מחיר על מעשיה. אונר"א היא לא הפתרון - רבים מעובדיה הם אנשי חמאס שמזוהים עם השקפותיו הרצחניות ומסייעים לו במתן מחסה לפעילות טרור ובשמירת שלטונו", סיכם השר.
משרד החוץ האמריקני הודיע אתמול כי ארצות הברית מוטרדת מן החשדות לפיהם 12 עובדים באונר"א היו מעורבים במתקפת הטרור הרצחנית של 7 באוקטובר. משרד החוץ בוושינגטון הודיע כי הסיוע האמריקני הנוסף לסוכנות הוקפא, עד שייבחנו ההאשמות ויתברר אילו צעדים האו"ם מתכוון לנקוט. קודם לכן הודיעה אונר"א כי פתחה בחקירה בעקבות מידע שקיבלה מישראל.
חמאס יצא נגד ההחלטה להפסיק את הסיוע, וטען כי "ההחלטה למנוע תקציבים מאונר"א היא תולדה של פרובוקציות תעמולתיות מצד ישראל". בתגובה אף נאמר שבעיית הפליטים הפלסטינים היא לא עניין כספי - אלא סוגיית זכויות אדם, ו"על הקהילה הבין לאומית לשאת באחריות לפתרון בעייתם, באמצעות שיבה לפלסטין והבטחת רמת חיים נאותה".
בתחקיר שפורסם ב-UNWATCH ב-10 בינואר, נחשף כי בזמן טבח 7 באוקטובר, מורי אונר"א ברצועת עזה שיבחו וחגגו את המתרחש בתכתובות בקבוצת טלגרם בה חברים כ-3,000 מורים. בין השאר, המורים המועסקים בסוכנות של האו"ם כינו את המחבלים "גיבורים", היללו את החינוך שקיבלו ושיתפו תמונות של ישראלים הרוגים וחטופים.