רוסיה גינתה הערב (שישי) את התקיפה המיוחסת לישראל בחלב שבסוריה. משרד החוץ במוסקווה מסר כי "המתקפות של ישראל פרובוקטיביות ואינן מתקבלות על הדעת". לטענת משרד החוץ הרוסי, למתקפות הישראליות בסוריה השלכות מסוכנות והן עלולות להסלים את הסכסוך הישראלי-פלסטיני.
הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי
בשבוע שעבר פורסם בחדשות הערב בכאן 11 כי רוסיה ממשיכה לבסס נוכחות צבאית בדרום סוריה בקרבת הגבול עם ישראל. על פי הפרסום, כלי תקשורת שמזוהים עם משטר אסד פרסמו תיעודים של פטרולים של המשטרה הצבאית הרוסית ושל עמדה חדשה בדרום סוריה של צבא סוריה וצבא רוסיה, קילומטרים בודדים מהגבול עם ישראל.
מוקדם יותר החודש פרסם משרד החוץ אזהרה לישראלים בעלי דרכון רוסי או אזרחים ישראלים הזכאים לאזרחות רוסית. על פי האזהרה, אזרח ישראלי בעל אזרחות רוסית או הזכאי לה על פי החוק הרוסי, יהיה כפוף עם כניסתו לרוסיה לחוק הרוסי כולל חוקי הגיוס לצבא.
מוקדם יותר היום גינתה איראן את התקיפה המיוחסת לישראל, וקראה למועצת הביטחון של האו"ם, להגיב נגד מעשה התוקפנות. סוכנות הידיעות האיראנית אירנ"א, דיווחה שדובר משרד החוץ בטהראן קאנעני, אמר שמדובר בהפרות של החוק הבינלאומי ושל הריבונות הסורית ובאיום על השלום העולמי. בתקיפה המיוחסת לישראל נהרגו 42 בני אדם, רובם חיילים סורים, שישה מהם מחבלי חיזבאללה.