שר החוץ הטורקי הצהיר היום (שני) כי מדינתו תנקט בשורת צעדים נגד ישראל, בשל סירובה להכנסת סיוע הומניטרי מטורקיה לעזה. על פי הבכיר, צעדים אלה יאושרו על ידי נשיא המדינה רג'פ טאיפ ארדואן ויבוצעו ללא דיחוי - דבר שיימשך עד שישראל תאפשר את הכנסת הסיוע.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
"אנו עושים מאמצים אינטנסיביים לספק סיוע הומניטרי לאחינו בעזה", אמר שר החוץ הטורקי. "כמות הסיוע ששלחנו למצרים עלתה על 42 אלף טון. כידוע, סיוע הומניטרי נמסר לעזה באמצעות מצנחים דרך ירדן ובמשך זמן מה מסרנו גם את בקשותינו לסיוע במטוסי מטען השייכים לחיל האוויר שלנו. היום ראינו כי בקשה זו, שהתקבלה בחיוב על ידי השלטונות ירדן, נדחתה על ידי ישראל. אין שום סיכוי שישראל תוכל למנוע את הסיוע האווירי שלנו. לא יכול להיות תירוץ".
בכאן חדשות פורסם ב-26 במרץ שישראל סירבה לטורקיה וקטר להצניח סיוע הומניטרי בצפון רצועת עזה. זאת, בזמן שבשבועות האחרונים נעשה מאמץ הומניטרי בינלאומי באישור ישראלי, שנועד להגדיל את היקף הסיוע של מזון ומים בצפון הרצועה. עד כה תשע מדינות קיבלו אישור להצניח סיוע בעזה.
ממידע שהגיע לכאן חדשות עולה כי הטורקים והקטרים ביקשו להצטרף למבצעי ההצנחה, אך סורבו על ידי ישראל. מדובר בהחלטה מדינית, שאינה צבאית, וקשורה בעיקר ליחסים שבין המדינות. ישראל סירבה לקטר משום שזו אינה מקיימת יחסים דיפלומטיים עימה. הסירוב לטורקיה מגיע על רקע המשבר המדיני וההידרדרות החדה ביחסים עימה מתחילת המלחמה. בישראל רואים היום בטורקיה גורם עוין.