בית הנבחרים בבריטניה הצביע היום (שלישי) על הצעת חוק המבקשת לאסור כליל עישון על הדורות הבאים. בתהליך מתוכנן, מדי שנה יועלה הגיל שבו קיים איסור על עישון ורכישת סיגריות, ובתוך מספר שנים העישון ייאסר כליל. משמעות הדברים היא שכל מי שנולד אחרי שנת 2009 – לא יורשה לעולם לקנות סיגריות ולעשן. ההצעה כבר עברה את המשוכה הראשונה בפרלמנט, כאשר 383 מחוקקים הצביעו בעדה ורק 87 התנגדו. כעת היא צפויה להמשיך את הליך החקיקה בפרלמנט ותהיה נתונה לתיקוני חקיקה אפשריים.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
הצעת החוק הוגשה על ידי הקואליציה השמרנית של ראש הממשלה רישי סונאק, אך עוררה ביקורת בתוך המפלגה, ולכן הוחלט על חופש הצבעה בנושא זה, וללא משמעת סיעתית. חוק דומה אושר בעבר בניו זילנד - אך הוא בוטל עוד בטרם נכנס לתוקף כאשר ממשלה חדשה ביטלה את החקיקה של קודמתה בנושא.
ראש הממשלה סונאק הכריז כבר באוקטובר על התוכנית היצירתית, וטען ש"כך בן 14 לעולם לא יוכל לרכוש באופן חוקי סיגריות". השאיפה מאחורי הצעת החוק היא שעד שנת 2040 העישון ייאסר כליל על הדור הצעיר, והוא לא יוכל עוד לרכוש סיגריות לפי החוק. אם הצעה זו אכן תכנס לתוקף בסופו של דבר, בריטניה תהיה המדינה האירופית הראשונה ליישם חקיקה קשוחה שכזו ולהיות נקייה מעישון.