מבוכה גדולה בספרד והולנד: מנהיג כנופיית סמים הולנדית שוחרר בטעות על ידי הרשויות ונעלם. מדובר בקארים בויאכריצ'אן שנעצר בחודש ינואר האחרון בעיר החוף מרבלה בספרד. הוא נחשד כעומד בראש ארגון פשיעה שעוסק בסחר בסמים ועבירות של הלבנת הון.
על פי הדיווחים בספרד ובהולנד, המעצר נחשב להישג מודיעיני עצום של רשויות החוק והמרדף אחר האיש נמשך כחמש שנים. עם זאת, בשל היעדר תקשורת בין בית המשפט הספרדי המרכזי לבין בית המשפט המקומי בעיר מלאגה הוא הצליח לברוח ממעצר.
עוד בנושא
בשל מידע בלתי מספק על פעילות הכנופייה שהוגש לבית המשפט במלאגה קבע השופט כי בויאכריצ'אן יוכל להשתחרר ממעצר אם יפקיד ערבות של 50 אלף אירו ויתייצב כל 15 יום לביקורת בבית המשפט. מיותר לציין כי ברון הסמים ניצל את ההזדמנות ונמלט מרשויות החוק בספרד. הבריחה של ברון הסמים מהכלא עוררה זעם גם ברשויות החוק בספרד וגם בקרב שלטונות הולנד שעבדו על בקשת הסגרה מספרד.