בעיתון הוול סטריט ג'ורנל דווח היום (שבת) כי הטקטיקות הפוליטיות שהיו בבסיס חלק מההפגנות באוניברסיטאות, הינן תוצאה של חודשי אימונים, תמיכה ותכנון בידי ארגונים רדיקליים.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
בחודשים שלפני המחאה באוניברסיטת קולומביה, החלו הסטודנטים המארגנים להתייעץ עם קבוצות פלסטיניות כמו "הסטודנטים הלאומיים לצדק בפלסטין", ואף עם תנועת "הפנתרים השחורים". הסטודנטים למדו על האופן בו הגיבה האוניברסיטה למחאות קודמות, וכיצד לפתור מחלוקות פנימיות ביניהם.
בחודשים האחרונים החלה אותה תנועה, "NSJP", לקדם את קריאותיה ותמיכתה במדינת פלסטינית ברשתות החברתיות, וגם לקדם ימי התנגדות באוניברסיטאות. לתנועה הקיימת כשני עשורים יש יותר מ-300 סניפים ברחבי ארצות הברית.
עם הזמן הודעות התנועה הפכו נוקבות יותר: "לא נשתוק, נסלים עד שדרישותיו יענו". עמותת Wespac המנוהלת על ידי הפעיל החברתי הווארד הורביץ', העבירה בעשור האחרון תרומות לתנועה. לדבריו, זה היה למען קידום מטרות הומניטריות. בעמותה לעומת זאת, דחו את הטענות לפיהן הם עומדים מאחורי גל המחאות, ואמרו שהם לא תומכים בארגונים המקדמים אנטישמיות, אלימות, או טרור.
האימון הראשון בקולומביה נקרא "התנגדות 101", והוא כלל חברים מתנועת Samidoun, שחגגו את אירועי ה-7 באוקטובר. האירוע נאסר פעמיים, אך בשל ניסיונות סטודנטים לקיימו, נשיאת המוסד שאפיק, השעתה כמה מהם. במהלך הכנס שנמשך כמעט שעתיים עודדה רכזת התנועה שרלוט קייטס, להביע התנגדות לאומית.
עוד בנושא
קייטס אף אמרה בכנס: "אין דבר רע בלהיות חבר ולוחם בחמאס, אלו האנשים שנמצאים בחזית ומגנים על פלסטין".
סטודנטית אחרת, שנעצרה במהלך הפגנות האחרונות בטקסס, טענה שהפצת התמונות מרצועת עזה ברשתות החברתיות היו "חלק מרכזי שהניע אותה" להיות בתוך תנועת המחאה.
פרופסור סארי מקדיסי מאוניברסיטת קליפורניה, הסביר שהמאהל של הקמפוס שלו אורגן על ידי צוותי הגנה עצמית. המשתתפים עברו אימונים בלתי אלימים שהכשירו אותם להתמודד עם העמידה בחזית המחאה. "יש מערכת שלמה של משמעת ונהלים", אמר מקדיסי.
בית הנבחרים של ארה"ב אישר ברוב גדול חוק שקורא להחמרת האכיפה נגד גילויי אנטישמיות בקמפוסים. החוק מרחיב את האפשרות לפעול נגד אנטישמיות בקמפוסים כהפרה של זכויות אדם ואפליה לפי כללי משרד החינוך. בעד החוק הצביעו 320 חברים משתי המפלגותו-91 הצביעו נגדו.
נשיא המדינה יצחק הרצוג, שלח מסר לקהילות היהודיות ברחבי העולם בעקבות העלייה המטרידה באנטישמיות, העוינות והאיומים כלפי סטודנטים יהודים בקמפוסים בכל העולם, ובארצות הברית בפרט. "מוסדות אקדמיים בולטים מזוהמים בשנאה ואנטישמיות", אמר הרצוג. "אנו צופים באימה כיצד זוועות 7 באוקטובר נחגגות ומוצדקות".