סבתה של חברת הכנסת שרן השכל, אישה מבוגרת בת 88, הגישה בתחילת השבוע תלונה בתחנת המשטרה מצפון לפריז, לאחר שספגה לדבריה תקיפה פיזית אלימה ועלבונות אנטישמיים.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי
תקרית אנטישמית בצרפת: סבתה בת ה-88 של ח"כ שרן השכל הותקפה באלימות וכונתה "יהודיה מלוכלכת" בגלל שענדה מגן דוד | הדיווח של @DovGilHar #חדשותהערב pic.twitter.com/hkG3MOWZcJ
— כאן חדשות (@kann_news) July 3, 2024
לפי עדותה, שניתנה ביום שני 24 ביוני, בשעת בוקר מאוחרת - עזבה האישה את ביתה בוואל-ד'אוז, מצפון לפריז, כדי ללכת לניתוח. בדרך, כך סיפרה, הותקפה על ידי שני אנשים שהופיעו מאחוריה.
לדברי סבתה של השכל, ילידת 1936, אחד התוקפים היכה אותה באלימות בפניה, שבר את שיניה והפיל אותה ארצה. כשהייתה על הקרקע, בעט בה התוקף בגב ואז קראה לה "יהודייה מלוכלכת" ו"זקנה מלוכלכת". "זה מה שמגיע לך", צעקו לעברה התוקפים לפני שנמלטו.
"אני חושבת שהם ראו את שרשרת מגן הדוד שלי, אחרת הם לא היו יודעים", אמרה האישה בתלונתה. הנפגעת סובלת מכאבים בגבה, בברכיים, בכתף ובפרק כף היד הימנית, ונזקקה לטיפול רפואי. התביעה בצרפת אישרה כי נפתחה חקירה.
חברת הכנסת שרן השכל אישרה בשיחה עם כאן חדשות כי הקשישה שהותקפה היא סבתה. השכל מסרה: "האנטישמיות בצרפת בהתפרצות כבר תקופה ארוכה. מאז 7 באוקטובר היא הפכה לבלתי נסבלת והממשלה בצרפת מתעלמת ומאפשרת הפצת עלילות דם על ישראל. כתוצאה - הקהילה היהודית סובלת מאלימות, אונס, רצח".
השכל הוסיפה: "סבתי, בת 88, הותקפה על ידי בריונים ערבים ואיני תולה תקווה ברשויות הצרפתיות לטיפול. ממשלת ישראל חייבת להתעורר ולהוביל את המאבק באנטישמיות המתפוצצת, הקהילות היהודית בעולם הן חלק בלתי נפרד מאיתנו ויש לנו אחריות גדולה כלפיהם. אני קוראת ליהודי התפוצות, כמו לסבתי, לבוא לביתם הלאומי, התרבותי וההיסטורי - יש לנו בית אחד".
חברת הכנסת קראה במאמר שעלה בעיתונות הצרפתית: "הגיע הזמן לדרוש להפסיק את התעמולה האנטי-ישראלית הממלכתית - בראשות סוכנות הידיעות הצרפתית (AFP) והתקשורת הציבורית הצרפתית, שהזינה את האנטישמיות הגוברת הזו. תקיפת סבתי הוסתרה כדי להימנע מלסייע למפלגת 'העצרת הלאומית' של מארי לה פן בזמן הבחירות. השתיקה הזו על המעשים האנטישמיים האלה חייבת להסתיים".
בצרפת דווח בחודש שעבר על אונס קבוצתי של נערה בת 12 - על רקע יהדותה. הוריה של הילדה היהודייה בת ה-12 שנאנסה בפריז, הגדירו את האירוע "מעשה אנטישמי מובהק, הקשור לייבוא לצרפת של הסכסוך הישראלי-פלסטיני". ההורים סיפרו כי מאז 7 באוקטובר, בתם הייתה קורבן להטרדות בבית הספר והוחרמה בגלל יהדותה.