תקיפה רוסית חריגה על אתרים אזרחיים באוקראינה: צבא רוסיה שיגר היום לפחות 40 טילים לעבר ריכוזי אוכלוסייה בכמה ערים אוקראיניות ובהן הבירה קייב, קריבי ריח, עיר הולדתו של הנשיא זלנסקי, ודנייפרו. עד כה ידוע על 26 הרוגים בהם 15 בקייב, 10 בקריבי ריח והרוג בדנייפרו. מאות בני אדם נפצעו. נזק נגרם לבנייני מגורים, בתי ספר ואתרי תשתית עירוניים.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי
טיל רוסי פגע פגיעה ישירה בבית החולים "אחמט דט" הפועל בקייב משנת 1894. על פי דיווחים מקייב נפגעו חדר המיון של בית החולים והמחלקה האונקולוגית. שר הבריאות האוקראיני ויקטור ליאשקו הודיע כי שני בני אדם נהרגו מפגיעת הטיל בשטח בית החולים ובהם רופאה. כעת קיים חשש ללכודים בהריסות הבניינים שנפגעו וחיפושים מתנהלים אחריהם.
לרוסיה גרסה שונה לחלוטין לאירועים - על פי הודעת משרד ההגנה במוסקווה כל האתרים שנפגעו ב"נשק רוסי סופר מדויק" הם למעשה אתרים של התעשייה הצבאית האוקראינית בהם מיוצר נשק. אתרים לאומניים ברוסיה העלו לפיה בבית החולים לילדים מאושפזים חיילים וקצינים של צבא אוקראינה.
המתקפה הרוסית הגיעה שעות לאחר שהמודיעין הרוסי הודיע כי הצליח למנוע עריקה של טייס של מפציץ המסוגל לשאת נשק גרעיני יחד עם המטוס. לטענת הטייס גורמים במודיעין האוקראיני הציעו לו סכום של שלושה מיליון דולר אם יערוק יחד עם המטוס לקייב. בנוסף הובטחה לו אזרחות איטלקית בתמורה. הטייס סיפר כי דחה את ההצעה על הסף ודיווח עליה למפקדיו.