משרד התובע של פריז הודיע אמש (שלישי) כי פתח בחקירה ראשונית בדבר חשדות למימון בלתי חוקי של הקמפיין של מנהיגת הימין הקיצון מרין לה פן למירוץ לנשיאות ב-2022, בו הפסידה לעמנואל מקרון. החקירה, שנפתחה ב-2 ביולי, באה בעקבות דו"ח משנת 2023 של הוועדה הלאומית למימון קמפיינים פוליטיים (CNCCFP), שבוחנת בקפדנות את הוצאות הבחירות והמימון של המועמדים, כך נמסר ממשרד התובע.
החקירה תבחן חשדות בדבר מעילה, זיוף, הונאה, וכי מועמד בקמפיין בחירות קיבל הלוואה לא חוקית. לה פן ומפלגתה הכחישו בעבר כי נפל פגם בקשר למימון הקמפיין. סוכנות רויטרס לא השיגה את תגובת ״האיחוד הלאומי״ לעניין.
בלי קשר לה פן תעמוד למשפט השנה עם 27 נאשמים נוספים על שימוש לרעה לכאורה בכספי האיחוד האירופי. חקירה זו, שנפתחה ב-2016, נועדה לברר אם החזית הלאומית דאז השתמשה בכסף שיועד לעוזרים פרלמנטריים של הפרלמנט האירופי כדי לשלם לעובדים שעבדו עבור המפלגה.