מאבד את האמון?

סקר בארה"ב: שני שלישים מהאמריקנים סבורים שביידן צריך לפרוש

סקר בארה"ב: שני שליש מהאזרחים סבורים שביידן צריך לפרוש
תוצאות סקר של ה"וושינגטון פוסט" ורשת ABC חושפות: יותר מחצי מהדמוקרטים מאמינים שביידן צריך לפנות את מקומו למועמד אחר
מחבר איתמר מרגלית מחבר איתמר מרגלית
Getting your Trinity Audio player ready...
נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן
צילום: -

הבחירות לנשיאות ארצות הברית: סקר חדש של "הוושינגטון פוסט" ו-ABC מגלה ששני שלישים מהציבור האמריקני סבורים שעל הנשיא ג'ו ביידן לפרוש מהמרוץ לנשיאות ולפנות את מקומו למועמד אחר. בקרב נשאלים תומכי המפלגה הדמוקרטית עלה כי 56 אחוזים מהם מחזיקים בעמדה זו.

הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי

שיעור התמיכה הכללי בביידן עומד על פי הסקר על 36 אחוזים, אף שבקרב הדמוקרטים לביידן עדיין יש תמיכה ניכרת של 75 אחוזים. בשאלות אחרות בקרב מצביעים רשומים, שנשאלו בעד מי יצביעו יש תיקו בין ביידן והנשיא הקודם דונלד טראמפ - 46 אחוזי תמיכה לשני המועמדים.

במרוץ בין סגניתו של ביידן קאמלה האריס וטראמפ, סגנית הנשיא זוכה ליתרון מזערי של שני אחוזים לעומת המועמד הרפובליקני לנשיאות - 49 אחוזים לעומת 47% לטובת האריס.

בסקרים נוספים שפורסמו בסוף החודש הקודם, הנשיא לשעבר טראמפ זכה ל-41 אחוזי תמיכה, לעומת 40.9% להם זכה הנשיא המכהן ביידן. במקום השלישי היה המתמודד העצמאי רוברט קנדי ג'וניור עם 9.3 אחוזים. בנוסף, מהסקרים עלה כי אחד מכל חמישה אמריקנים עדיין לא יודע למי הוא מצביע.

הפופולריים