שוב נכשל בלשונו

כשביידן הזמין בטעות לבמה את פוטין

כשביידן הזמין בטעות לבמה את פוטין
ביידן ביקש להזמין לבמת אירוע תמיכה באוקראינה במסגרת פסגת נאט"ו את זלנסקי, אך התבלבל וקרא לנשיא רוסיה. במסיבת עיתונאים לאחר מכן הוא התבלבל שוב וכינה את טראמפ סגנו: "אין שום סימן לכך שאני לא עושה את המלאכה, אם נוירולוג יגיד לי שצריך עוד בדיקה, אעשה זאת"
מחבר נתן גוטמן מחבר נתן גוטמן
Getting your Trinity Audio player ready...
ביידן וזלנסקי
ביידן וזלנסקי צילום: רויטרס

שעה קלה לפני מסיבת העיתונאים הראשונה מאז העימות המבולבל מול טראמפ, מעד נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן בלשונו שוב. באירוע תמיכה באוקראינה במסגרת פסגת נאט"ו הלילה (שישי), ביקש ביידן להזמין לבמה את נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי, אלא שבטעות הוא קרא ל"נשיא אוקראינה פוטין".

שניות אחדות לאחר מכן הוא התעשת ואמר: "פוטין? אנחנו ננצח את פוטין. אני כל כך ממוקד בלהביס את פוטין". הנשיא זלנסקי התבדח ואמר: "אני יותר טוב ממנו". ביידן השיב: "אתה הרבה יותר טוב ממנו".

הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי

גם במסיבת העיתונאים עצמה שגה הנשיא בלשונו ודיבר על "סגן הנשיא טראמפ", במקום על הסגנית קמלה האריס. דונלד טראמפ עקץ את ביידן על הבלבול בינו לבין סגנית הנשיא האריס וצייץ: "עבודה טובה, ג'ו". ביידן השיב בציוץ: "אני יודע את ההבדל - אחת היא תובעת והשני הוא עבריין מורשע".

לשאלות על קריאות לפרישתו השיב ביידן: "אני לא נשאר בשביל המורשת שלי, אלא כדי להשלים את המלאכה שהתחלתי". לדבריו, "אין שום סימן לכך שאני לא עושה את המלאכה. הדבר היחידי שהגיל גורם זה שהוא נותן יותר תבונה. אם נוירולוג יגיד לי שצריך עוד בדיקה, אעשה זאת. אבל איש לא אמר זאת. הצגתי את כל תוצאות הבדיקות שלי לציבור. אני יודע שאני הכי מתאים לנהל את המדינה, ואני מאמין שאני הכי מתאים לנצח בבחירות. יש אחרים שיכולים לנצח את טראמפ גם כן, אבל אי אפשר להתחיל מאפס".

על המלחמה בעזה אמר ביידן: "מהרגע הראשון נסעתי לישראל ושוחחתי עם מנהיגי מצרים, ירדן ומנהיגים ערבים כדי לגבש קונצנזוס על הכנסת סיוע לעזה, ולעתים ישראל לא שיתפה פעולה. אני מתעסק עם ישראל מאז ימי גולדה מאיר ותומך בישראל, אבל זה אחד הקבינטים השמרנים ביותר בתולדותיה. השאלה היא מה קורה ביום שאחרי בעזה וזה חייב להיות בלי כיבוש ישראלי בעזה. התאכזבתי שחלק מהרעיונות שלי לא הצליחו, כמו המזח הימי".

"לא נתתי לישראל פצצות של 2,000 פאונד כי הן עלולות לגרום נזק עצום. אבל אני איחדתי את מדינות ערב ואירופה כדי להגן על ישראל מול איראן. במבט לאחור הרבה דברים שרציתי לשכנע את ישראל לעשות אבל עכשיו יש הזדמנות לעסקה. אני צריך להבטיח שנעשה הכל לקראת הפסקת אש. תסתכלו על הסקרים: בישראל מצבי טוב יותר מאשר כאן.

אחרי מסיבת העיתונאים, הצטרפו שלושה חברי קונגרס דמוקרטים נוספים לקוראים לביידן לפרוש ממועמדות המפלגה לנשיאות. השלושה, ג'ים היימס ממדינת קונטיקט, סקוט פיטרס מקליפורניה ואריק סורנסון מאילינוי, התווספו ל-16 חברי בית הנבחרים הקודמים שקראו פומבית לביידן לפרוש.

לפי דיווח ב"ניו יורק טיימס", יועצים ועוזרים ותיקים של ביידן הולכים ומשתכנעים כי יהיה עליו לפרוש מהמרוץ לנשיאות בעקבות ההופעה המאכזבת שלו בעימות נגד טראמפ בסוף החודש שעבר. היועצים מנסים לשכנע את הנשיא להכריז על פרישה ומפצירים בו כי למועמדים דמוקרטים אחרים סיכויים גבוהים יותר לנצח בבחירות. "הם מבטיחים לביידן כי התהליך לבחירת מועמד אחר ייעשה בצורה מסודרת ולא יגרום לכאוס במפלגה", נכתב בעיתון.

עוד דווח בעיתון כי מומחה לפרקינסון מבית החולים "וולטר ריד" ביקר שמונה פעמים בבית הלבן, במשך שמונה חודשים, החל מהקיץ שעבר. אותו מומחה נפגש עם רופאו של הנשיא ביידן לפחות פעם אחת.

דוח החוקר המיוחד לעניין המסמכים הסודיים של נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן, שפורסם בפברואר האחרון, קבע כי ביידן הוא "קשיש עם זיכרון גרוע". לפי הדוח, לזיכרונו של הנשיא "יש מגבלות משמעותיות" והוא "לא זכר מתי היה סגן הנשיא או אפילו מתי בנו מת". עורכי דינו של ביידן כתבו ליועץ וביקשו ממנו לשנות את תיאור זיכרונו של הנשיא בשל חשש המצביעים לגבי יכולותיו.

ביידן הגיב לדוח במהלך נאום בווירג'יניה, אמר כי מצבו בסדר גמור וחזר על תגובת הבית הלבן: "ישבתי לריאיון של חמש שעות ב-9-8 באוקטובר, על אף שהייתי באמצע טיפול במשבר בין-לאומי". אולם בנאום שנשא כשלוש שעות לאחר מכן, ביידן התבלבל בין נשיא מצרים לנשיא מקסיקו כשדיבר על המלחמה בעזה.

הפופולריים