הנשיא לשעבר והמועמד לנשיאות דונלד טראמפ התראיין הלילה (שני) לאחר ניסיון ההתנקשות לעיתון השמרני "וושינגטון אקזמינר" וסיפר כיצד הרגיש אחרי הירי. הוא גם הודיע בריאיון שבעקבות ניסיון ההתנקשות הנאום המתוכנן שלו לוועידה הרפובליקינת הלאומית במילווקי ישונה, ויכלול מסר של אחדות.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
בריאיון הראשון אחרי הירי, סיפר טראמפ שאנשים מכל רחבי המדינה מתחומי חיים שונים והשקפות פוליטיות שונות התקשרו אליו. בנוסף, הוא ציין שהוא ניצל ממוות כי פנה מהקהל כדי להסתכל על מסך המציג נתונים שבהם השתמש בנאומו. "אני ממעט להסיט את מבטי מהקהל", אמר, "אם לא הייתי עושה את זה באותו רגע, ובכן, לא היינו מדברים היום, נכון?".
לקראת הוועידה הלאומית הרפובליקנית המתחילה היום במילווקי, אמר טראמפ כי נאומו יענה על "הרגע שההיסטוריה דורשת": "זו הזדמנות לאחד את המדינה. ניתנה לי ההזדמנות הזאת". הוא הסביר: "זו הזדמנות לקרב את כל המדינה, אפילו את כל העולם. הנאום יהיה שונה בהרבה, שונה בהרבה ממה שהיה לפני יומיים".
טראמפ אמר שהמטרה של החלטתו להרים את ידו כשהשירות החשאי הוביל אותו מהבמה, תמונה שהפכה למפורסמת - הייתה לתת לאנשים שם לדעת שהוא בסדר, "ושאמריקה ממשיכה, אנחנו הולכים קדימה, שאנחנו חזקים". הוא שיתף: "האנרגיה שהגיעה מהאנשים שם באותו רגע, הם פשוט עמדו שם. קשה לתאר איך זה הרגיש, אבל ידעתי שהעולם מסתכל. ידעתי שההיסטוריה תשפוט את זה, וידעתי שאני חייב להודיע להם שאנחנו בסדר".
בריאיון נוסף לניו יורק פוסט, טראמפ אמר: "לא הייתי אמור להיות פה, אני אמור להיות מת. הרופא בבית החולים אמר שמעולם לא ראה דבר דומה לזה, הוא קרא לזה נס".
המועמד לנשיאות שיבח את עבודת אנשי השירות החשאי שהגנו עליו, ואף סיפר אנקדוטה מזמן ניסיון ההתנקשת, כאשר דחיפת המאבטחים הייתה כה חזקה, עד שנעליו הוסרו מרגליו, אף שהיו הדוקות. וזו הסיבה שטראמפ אמר רגעים ספורים אחרי הירי כי הוא רוצה את נעליו בחזרה.
נשיא ארצות הברית, ג'ו ביידן, התייחס בנאום שנשא הלילה בבית הלבן לניסיון ההתנקשות בחייו של נשיא ארצות הברית לשעבר, דונלד טראמפ: "אין מקום באמריקה לאלימות כזאת, נקודה. הגיע הזמן להרגיע את השיח הפוליטי", אמר. "הירי בטראמפ אתמול צריך לגרום לכולנו לקחת צעד אחורה ולחשוב, על אמריקה לעמוד מאוחדת".