כוחות מיוחדים של אוקראינה תקפו בשבוע שעבר את בסיס חיל האוויר הרוסי "קוויירייס" בסוריה וגרמו לו נזקים משמעותיים. כך מדווח היום (רביעי) העיתון "קייב פוסט". על פי הדיווח הפעולה האוקראינית על אדמת סוריה התרחשה בסוף השבוע האחרון, כיממה לאחר הפגישה בקרמלין בין נשיא רוסיה ולדימיר פוטין לבין עמיתו הסורי בשאר אסד.
הסרטון שפורסם ב"קייב פוסט"
הבסיס שהותקף לכאורה, משמש את צבא רוסיה מאז שנת 2015 ונמצא סמוך לחאלב. ב"קייב פוסט" אף פורסם סרטון בו נראים חיילים אוקראינים המבצעים את התקיפה ופוגעים בכלים המשמשים למלחמה רדיו אלקטרונית. לאחר מכן נראים מלט"ים התוקפים את הבסיס. מקור בשירותי הביטחון האוקראינים אמר ל"קייב פוסט" כי בבסיס שהותקף הוכשרו שכירי חרב שנשלחו להילחם באוקראינה לצד הצבא הרוסי.
השבוע פורסם כי אוקראינה הייתה זו שהעבירה למורדים במאלי מידע על שיירה של אנשי "כוח וגנר" הרוסי וצבא מאלי. המורדים תקפו את השיירה, הרגו עשרות שכירי חרב רוסים ולקחו אחרים בשבי. לאחר הפעולה הצטלמו המורדים עם דגל אוקראינה כהוקרת תודה על המידע שקיבלו מקייב.
עוד בנושא