דיווח: לאחר כחמש שנים, קוריאה הצפונית תיפתח למבקרים, כך דווח היום (ראשון). תחילה תיפתח רק בעיירת סקי בצפון המדינה, בסמוך לגבול עם סין. לאזרחי הדרום תיאסר הכניסה, ואזרחי ארצות הברית מנועים גם הם. בחודש דצמבר תיפתח מדש העיר סאמג'יון השוכנת בצפון-מזרח המדינה.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי
קוריאה הצפונית, מדינה מסוגרת ממילא, סגרה את גבולותיה עם תחילת מגפת קורונה בראשית 2020, והחלה להקל בהגבלות רק באמצע השנה שעברה. לפחות שתי מפעילות סיורים היושבות בסין, הכריזו כי בקרוב תיירים יוכלו לבקר בעיר, בעקבות המהלך, שיש המקווים כי יאותת על פתיחה רחבה יותר של המדינה לתיירות נכנסת.
סגירת הגבול אז קטעה ייבוא של סחורות חיוניות, מה שהביא למחסור במזון שהורע בשל עיצומים בין לאומיים על רקע תוכנית הגרעין הצפון-קוריאנית.
זהו אמצעי לעקוף סנקציות בינלאומיות, הפיקוח טוטאלי
חברת הטיולים משאנגחאי, KTG Tours, כתבה בפייסבוק כי אמנם רק סאמג'יון אושרה כיעד בעל גישה לתיירים, אך בחברה סבורים שגם הבירה פיונגיאנג ומקומות נוספים - יפתחו. גם בחברת Koryo Tour מבייג'ינג הביעו תקווה שמדובר בסנונית ראשונה. אנליסטים מעריכים בתחילה יהיה זה בעיקר עבור תיירים מסין ומרוסיה, אלא אם יהיה חיבור אווירי דרך מדינות נייטרליות כמו מונגוליה.
העיר סאמג'יון עברה הליכי פיתוח משמעותיים בשנים האחרונות. המנהיג העליון הצפון קוריאני, קים ג'ונג און, חשף ביולי תוכניות לבנות מחדש את נמל התעופה, להפוך בסיס סקי צבאי לאתר נופש, ולפנות רכבות ובתי מלון חדשים עבור תיירים זרים, כך לפי התקשורת הממסדית. קים אמר בזמנו כי התוכניות הן "לחדש את התיירות הבין לאומית" בדגש למבקרים ממדינות "ידידותיות".
סאמג'יון ממוקמת למרגלות ההר הגבוה ביותר בקוריאה הצפונית, פאקטו, המשתרע לאורך הגבול עם סין, וידועה בשל אטרקציות החורף שלה. היא הפכה "עיר לדוגמה" עבור קוריאה הצפונית, שבנתה שם את מה שהיא מכנה "אוטופיה סוציאליסטית" ו"דגם של עיר הררית מתורבתת למדי".
ראש החוג ללימודי אסיה בבר אילן, ד"ר אלון לבקוביץ', התייחס לדיווח בריאיון לכאן רשת ב: "הם פותחים אזור תיירות מסויים ובהמשך ייפתחו אזורים נוספים. תיירות זה דבר חשוב, מסמל נורמליות, ומה שיותר חשוב - אמצעי לעקוף סנקציות בינלאומיות. הפיקוח טוטאלי".