כוחות קומנדו של צה"ל פשטו בחודש ינואר על מנהרות בדרום רצועת עזה, על מנת לתפוס את מנהיג חמאס יחיא סינוואר, אך הוא עזב לפני המבצע ומאז נעלמו עקבותיו. כך דווח היום (ראשון) בעיתון הניו-יורק טיימס.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
בעיתון האמריקני סקרו את המאמצים של ישראל לצוד את סינוואר, וטוענים: "יכולתו לחמוק מתפיסה או מוות מנעה מישראל הצלחה צבאית במלחמה".
לפי הדיווח, ב-31 בינואר בישראל ובארצות הברית חשבו כי השיגו פריצת דרך במרדף. כוחות קומנדו ישראלים פשטו על מערך מנהרות בדרום הרצועה על בסיס מודיעין, לפיו מנהיג חמאס הסתתר שם. לפי גורמים משתי המדינות, סינוואר אכן הסתתר במנהרות תחת חאן יונס, אך עזב את הבונקר בו שהה טרם הפשיטה - ומאז עקבותיו נעלמו.
על פי העיתון, יחידה מיוחדת הוקמה בתוך מטה שירות הביטחון הכללי של ישראל, וסוכניות-ביון אמריקאיות הופקדו על יירוט תשדורותיו של סינוואר. ארצות הברית גם סיפקה לישראל רדאר חודר קרקע, כדי לסייע במצוד אחרי מנהיג חמאס ברצועה ואחר מפקדי חמאס אחרים.
גורמים רשמיים בארצות הברית ובישראל אמרו שמנהיג חמאס הפסיק להשתמש באמצעי תקשורת אלקטרוניים, ועד כה הצליח לחמוק מאיכון מודיעיני משוכלל.
הסברה היא שסינוואר שומר על קשר עם הארגון, באמצעות רשתות של בני אדם המשמשים כשליחים. בישראל מעריכים שמנהיג חמאס יוצא מדי פעם מהמסתור במנהרות, אך המודיעין של חמאס - על מיקום כוחות צה"ל - מאפשר לו לעשות זאת מבלי שיצליחו לאתר אותו.
עוד בנושא