נשיא רוסיה ולדימיר פוטין הגיב הערב (חמישי) על הדיווחים לפיהן מדינות נאט"ו אישור לאוקראינה להשתמש בטילים שסופקו לקייב לצורך תקיפות בעומק רוסיה. לדבריו, מדובר בהצטרפות ישירה של ברית נאט"ו לעימות ועל כן יגיבו בהתאם.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
פוטין אמר על הדיווחים: "אם החלטה שכזו תתקבל, אין לראות זאת אלא כמעורבות ישירה של מדינות נאט"ו, ארצות הברית ומדינות אירופה בעימות באוקראינה. המעורבות הישירה הזאת משנה באופן משמעותי את אופי העימות".
פוטין המשיך ואיים: "אם זה אכן כך, אך מתוך שינוי אופי העימות נקבל החלטות מתאימות לאופי האיומים שייצרו כלפינו". את הדברים הפיצה דוברות הקרמלין והם צוטטו בהרחבה בתקשורת הממסדית הרוסית.
שר החוץ של ארצות הברית אנתוני בלינקן ועמיתו הבריטי דייוויד לאמי ביקרו אתמול באוקראינה. כאמור, על פי דיווחים מאוקראינה, הנשיא וולדימיר זלנסקי ביקש מהשניים להשתמש בטילים מתקדמים מערביים בתקיפות בעומק שטח רוסיה. עד כה אושר לאוקראינה לעשות שימוש בנשק מתקדם זה אך ורק בתוך שטחים שנכבשו ממנה על ידי רוסיה בעשור האחרון.
הביקור של שרי החוץ המערביים ברוסיה הגיע על רקע טענות במערב לפיהן רוסיה קיבלה לאחרונה משלוח של טילים בליסטיים איראניים. גם במוסקבה וגם בטהראן הכחישו את דבר המשלוח, אך הבטיחו להמשיך ולחזק את יחסי רוסיה ואיראן במגוון רחב של תחומים.
בתוך כך, בחזית הלחימה צבא רוסיה הודיע היום כי הצליח לשחרר עשרה כפרים במחוז קורסק שחלקו נכבש על ידי אוקראינה בחודש שעבר. בקייב נשיא אוקראינה זלנסקי הודה מוקדם יותר היום כי "צבא רוסיה פתח במתקפת נגד במחוז". עם זאת הוא הוסיף כי "הכול מתנהל עד כה על פי התוכנית האוקראינית".