אחרי סיכול צמרת כוח רדואן בדאחייה ומתקפת הביפרים המוצלחת שיוחסה לישראל, בארגון הטרור האיראני חוששים מישראל. משמרות המהפכה של איראן הורו לכל חברי הארגון להפסיק להשתמש בכל סוג של מכשירי תקשורת, לאחר שאלפי זימוניות ומכשירי קשר ששימשו את חיזבאללה התפוצצו. כך דווח היום (שני) מפי שני בכירי ביטחון איראנים לרויטרס.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
אחד מגורמי הביטחון אמר שמבצע בקנה מידה גדול מתבצע על ידי משמרות המהפכה לבדיקת כל המכשירים, לא רק ציוד תקשורת. לדבריו, רוב המכשירים הללו היו תוצרת בית או מיובאים מסין ורוסיה.
כמו כן, בגלל הדאגה מהסתננות ישראל לשורותיה, איראן החלה חקירה יסודית של כוח אדם, בעיקר בקרב אנשי משמרות המהפכה בדרגים הבינוניים והגבוהים: "זה כולל בדיקה של חשבונות הבנק שלהם הן באיראן והן בחו"ל, כמו גם את היסטוריית הנסיעות שלהם ושל משפחותיהם", אמר גורם לרויטרס.
מתקפת הביפרים על חיזבאללה והפגיעה בצמרת כוח רדואן, הותירו את ארגון הטרור הלבנוני מבולבל ונראה שהתחושות הללו חלחלו גם למשמרות המהפכה. אירוע נוסף שהצליח להרתיע את איראן הוא חיסולו של ראש הלשכה המדינית של חמאס איסמאעיל הנייה, על אדמת המדינה בחודש יולי האחרון. צבר האירועים האחרונים ככל הנראה הותירו את הארגון עם תחושת פגיעות, שגרמו לו כעת לפעול במשנה זהירות.
עוד בנושא