הישג למפלגת ימין קיצוני באוסטריה: "מפלגת החירות", מפלגה בעלת שורשים נאציים היא המנצחת של הבחירות הכלליות שנערכו היום (ראשון) במדינה. על פי מדגמי הטלוויזיה ה-FPO מקבלת 29.1% מסך קולות הבוחרים.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
מפלגתו הנוצרית דמוקרטית של הקאנצלר המכהן קארל נהאמר ("מפלגת העם האוסטרית") במקום השני עם 26.3% מהקולות, 11% נמוך יותר מאשר בבחירות הקודמות שנערכו ב-2019. למקום השלישי הגיעה המפלגה הסוציאל דמוקרטית עם 20.9% מהקולות.
המנצחת בבחירות "מפלגת החירות" מזוהה עם הקצה הימני ביותר של המפה הפוליטית האוסטרית. אנטון ריינטאלר - מנהיגה הראשון של המפלגת שנוסדה ב-1956 היה בעברו חבר המפלגה הנאצית ולאחר האנשלוס היה חבר ברייכסטאג של גרמניה הנאצית. יורג היידר שהנהיג אותה בשנות השמונים והתשעים כונה "נכדו הרוחני של היטלר".
מנהיג ה-FPO הוא הרברט קיקל, שפורט הרבה על נימי הפחד מההגירה. קיקל רוצה בדומה להונגריה לאסור כליל כניסה של מהגרים מוסלמים, ומכנה את מרכזי קליטת המהגרים - מרכזי עזיבה.
ניצחון של "מפלגת החירות" (FPO) שם את אוסטריה ברשימה מתארכת של מדינות אירופיות שנטו בשנים האחרונות ימינה: שוודיה, הולנד, איטליה, הונגריה, סלובקיה, צרפת וגרמניה.
למרות ש"מפלגת החירות" קיבלה את מרבית הקולות, צפוי הנשיא אלכסנדר ואן דר בלן, לתת לקנצלר המכהן קארל נהאמר את המנדט להקים שוב ממשלה. זה, יוכל לפנות שמאלה אל היריבים הסוציאל דמוקרטים, או ימינה ל"מפלגת החירות". ה-FPÖ כבר כיהנה פעמיים בממשלות העבר אבל נהאמר פסל את היו"ר שלה קיקל אישית.