אמריקני בן 72 עומד לדין ברוסיה: לחם בשורות צבא אוקראינה

אמריקני בן 72 עומד לדין ברוסיה: לחם בשורות צבא אוקראינה
סטפן האברד הודה כי לחם בשורות אוקראינה במחוז חרקיב. הוא צפוי לעונש שבין 7 ל-15 שנות מאסר 
מחבר אלכס נירנבורג מחבר אלכס נירנבורג
Getting your Trinity Audio player ready...
סטפן האברד
סטפן האברד צילום: צילום מסך

סטפן האברד, פנסיונר אמריקני בן 72 הודה היום (שני) בבית משפט במוסקווה כי לחם בשורות הצבא האוקראיני נגד רוסיה. האברד נעצר על ידי רוסיה באפריל 2022 כחודש וחצי לאחר המלחמה באזור העיר איזום במחוז חרקיב. 

בחקירתו ברוסיה סיפר כי חתם על חוזה עם גדוד אוקראיני שהיה אחראי להגנת מחוז חרקיב והיה אמור לקבל תמורת שירותו בצבא האוקראיני סכום של כ-1,000 דולר בחודש. על פי ההודעה הרוסית, הפנסיונר האמריקני עבר הכשרה צבאית על ידי גורמים אוקראינים והשתתף בפעילות צבאית עד ליום מעצרו. 

הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי

בפתח משפטו הודה האיש כי אכן לחם בשורות הצבא האוקראיני מה שסולל למעשה את הדרך להרשעתו. על פי הפרסומים ברוסיה הפנסיונר צפוי לעונש של 7 עד 15 שנות מאסר.  

על פי פרסומים בארצות הברית האברד יליד מדינת מישיגן עבר לאוקראינה בשנת 2014 שם הוא התגורר עם אישה אותה הציג בפני מכריו כרעייתו. בחודש מאי האחרון פרסמה אחותו של האברד המתגוררת בארצות הברית פוסט בפייסבוק בו כתבה כי אחיה נחטף על ידי חיילים צ'צ'נים והוחזק על ידם במשך כשנתיים. האחות טענה אז כי אין בידיה מידע בנוגע לגורלו של האבארד. כעת כאמור הוא כלוא בבית משפט במוסקווה וצפי למאסר ממושך ברוסיה.

הפופולריים