בשל תמיכה בחמאס: האימאם של בולוניה גורש מאיטליה

בשל תמיכה בחמאס: האימאם של בולוניה גורש מאיטליה
שר הפנים של איטליה חתם על צו הגירוש לאימאם ששיבח את ארגון הטרור. עורך דינו של האימאם: "איטליה חוזרת לימי משטרת המחשבות"
Getting your Trinity Audio player ready...
מפגינים פרו פלסטיניים בלונדון
מפגינים פרו פלסטיניים בלונדון צילום: AP

אימאם של מסגד בעיר בולוניה שבצפון איטליה גורש היום (רביעי) מהמדינה לאחר שהביע תמיכה בחמאס. על פי דיווחים בעיתונות המקומית האימאם, זלפיקאר חאן ממוצא פקיסטני, השמיע עמדות קיצוניות לפיהן אמר כי הוא תומך ב"מלחמת קודש ובמות קדושים" של מוסלמים במלחמה בין ישראל לחמאס .

הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי

חאן אף הביע תמיכה בטבח שביצעו מחבלי חמאס ב-7 באוקטובר, ובעקבות זאת, שר הפנים האיטלקי מתיאו פיאנטדוסי חתם על צו גירוש שמורה לו לעזוב את איטליה באופן מיידי. לאחר הוצאת הצו, עורך דינו של האימאם טען כי הגירוש מחזיר את איטליה לימים בהם הייתה "מדינת משטרה". עוד טען עורך הדין כי האימאם גורש מאיטליה "אך ורק בשל הבעת דעה".

מאז החלה המלחמה בישראל, ההפגנות הפרו-פלטסיניות לא פסחו על ארץ המגף, כאשר אירעו בה אירועי תמיכה המוניים בפלסטיניים וניסיונות לבצע פיגועים. בין היתר, בחודש מרץ האחרון, שלושה אזרחים פלסטינים נעצרו בחשד שתכננו לבצע פיגועים כולל פיגועי התאבדות. שר הפנים מסר אז כי מדובר בחברי חוליה צבאית הקשורה ל'גדודי חללי אל-אקצא'".

החשודים התכוונו להיכנס לבית כנסת ולירות בנוכחים באמצעות נשק אוטומטי. חברי החוליה חוסלו בעת ניסיון מעצר, הם גילו התנגדות למעצר וירו לעבר הכוח שבא לבצע את המעצר. בחיפוש בביתם של חברי החוליה במחוז קלוגה נמצאו רובים, כדורי רובה וחומרים להכנת חומר נפץ.

הפופולריים