סוכנות הידיעות רויטרס פרסמה היום (רביעי) כתבה נרחבת על אופן ייבוא זימוניות ללבנון, בהן הושתלו מטעני נפץ שהתפוצצו ופגעו באנשי חיזבאללה ברחבי המדינה.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
מקור לבנוני, בעל היכרות עם סיפור פיצוץ הביפרים, אמר שהסוכנים אשר ייצרו את סוללות המכשירים עיצבו אותן כך שיהיה ניתן להטמין בהן רכיב של מטען נפץ פלסטי, ונפץ – כאלה שלא יוכלו להתגלות גם תחת מכשיר רנטגן. עוד עולה מבדיקת רויטרס שכדי להתגבר על היעדר סיפור רקע עם מוצר מגושם – נוצרו דפי אינטרנט מזויפים שהצליחו להטעות את חיזבאללה.
מקור לבנוני אמר לרויטרס כי רכיבי מטעני הנפץ שקלו שישה גרם בלבד, והם היו ממוקמים בין שני תאי סוללה. כבר לפני הגעת הזימוניות בפברואר האחרון, חיזבאללה חיפש אחר מטעני נפץ אך אנשיו לא גילו דבר. כך אומרים שני אנשים המעורים בפרטים.
בשלב מסויים, אנשי חיזבאללה שמו לב שסוללות הביפרים נגמרות מהר יותר מהצפוי, אולם הדבר לא עורר חשד בקרב אנשי הארגון, והראיה לכך שבארגון הטרור החזיקו בזימוניות עד שעות אחדות לפני המתקפה המיוחסת לישראל. שני מקורות ביטחוניים מערביים אמרו כי המוסד היה זה שעמד מאחורי מתקפות הביפרים ומכשירי התקשורת של חיזבאללה.
בכתבה מתואר כיצד מי שעומדים מאחורי המתקפות, ברצותם למכור סוללה ייחודית שאיננה נמצאת בשוק, יצרו בפועל סיפור רקע מאפס, שכלל יצירת דפי אינטרנט מזויפים, עם דגם הסוללה הייחודי, והכיתוב המעיד עליו שהוא מיוצר בסין.
בחקירות שבוצעו בלבנון אחרי התקרית, גילו החוקרים כי הסוכנים הישראלים, שסייעו במכירת הביפרים והסוללות הנלוות השתמשו בשיטות מכירה אגרסיביות כדי לוודא שאחראי הרכש בחיזבאללה ירכוש את המודל הייעודי של הביפר (AR-924), אותו רצו לשלח אליהם. אדם המעורה בדברים סיפר כיצד איש מכירות שניסה לשכנע לקנות הביפרים הציע הצעות זולות, תוך שהוא מוריד את המחיר ועד שאיש הרכש של ארגון הטרור השתכנע.