מספר ההרוגים בשיטפונות הענק באזור ולנסיה שבספרד עלה היום (חמישי) ל-158. בשעות הבוקר עמד מספר ההרוגים הרשמי על 95 ובמהלך היום הצליחו כוחות ההצלה לחלץ עשרות גופות מהאזורים שהוצפו במזרח ספרד.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
רבים אחרים נעדרים בערים ועיירות כפריות שהוצפו כמעט לחלוטין ועבודות החילוץ נמשכות. ראש ממשלת ספרד פדרו סנצז' הכריז על ולנסיה וסביבותיה כ"אזור אסון". סנצ'ז הדגיש ש"השפעות ההצפות עדיין לא חלפו".
בתקשורת בספרד וברחבי אירופה כולה מתפרסמות עדויות של תושבים רבים המחפשים אחר יקיריהם. כך למשל, אישה בשם מרתה רודריגז מוריה ומשפחתה מנהלים חיפושים אחר בן דודה דיוויד בן ה-32. רודריגז מריה סיפרה ל"אינדיפנדנט" הבריטי: "בפעם האחרונה ששמענו ממנו הוא היה בדרך לעבודה. המכונית שלו נמצאה, אבל דיוויד נעלם". האישה הוסיפה: "אנחנו לא יודעים אם הוא במקום בטוח או שהמים סחפו אותו. בת הדודה שלי שבורת לב. אנחנו לכודים בתוך סיוט".
השיטפונות החלו באזור לאחר שכמויות גשם גדולות ירדו בתוך יממה בלבד. על פי הערכות של חזאים, הדבר נגרם בשל תופעה שבאה לידי ביטוי בצורה עוצמתית במיוחד, שבמסגרתה אוויר חם מתרומם במהירות מעל הים התיכון ומייצר ענני סערה.
הטיפול בפגעי השיטפונות כבר מתחיל לעורר ביקורת פוליטית בתוך ספרד. אנשי אופוזיציה במדריד טענו כי השלטון המרכזי פעל לאט מדי בכל הנוגע לפינוי התושבים מהאזורים שנפגעו. טענות דומות נשמעו כלפי השלטון המקומי בוולנסיה. נשיא המחוז קרלוס מזון טען היום כי כל מערכי ההצלה באזור "פעולו על פי הנהלים המקובלים".