נשיא אוקראינה, וולודימיר זלנסקי, פרסם הלילה (שישי) פוסט בו הוא מאשים את בעלות בריתו במערב בכבילת ידיה של אוקראינה מול האיום הצפון קוריאני המתעצם מעבר לגבול.
כזכור ההערכות המערביות הן כי פיונגיאנג שלחה למעלה מ 10,000 חיילים צפון קוריאניים לעזרת רוסיה, חלקם נמצאים כבר באזור קורסק הרוסי, ואמורים להצטרף בקרוב מאד למערכה בין שתי המדינות, והחשש הוא כי מדובר באיום אסטרטגי על אוקראינה".
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
״אלפי חיילים צפון קוריאנים כבר נמצאים ליד גבולות אוקראינה, מתכוננים ללחימה. והעולם עדיין צופה״, כתב זלנסקי.
״אנחנו יודעים היכן מתאספים החיילים הצפון קוריאנים האלה ברוסיה. נוכל לפעול פעולת מנע לו היו לנו האמצעים - יכולת לירי לטווח ארוך. עם זאת, אמריקה, בריטניה וגרמניה צופים מן הצד", הוסיף זלנסקי והפנה אצבע מאשימה לשותפותיו האסטרטגיות".
עוד בנושא