סקר שנערך לקראת הבחירות העלה כי גל האנטישמיות העולמי משפיע גם על דפוסי ההצבעה של יהודי ארה"ב. בסקר, שכלל מדגם מייצג של 1,075 נשאלים מיהודי ארה"ב, ענו 43% מקרב הנשאלים כי האנטישמיות תשפיע על האופן שבו יצביעו בבחירות. מתוכם, 17% ציינו כי הם מצביעים בדרך כלל למפלגה הדמוקרטית, אך הפעם יצביעו למפלגה הרפובליקנית.
9% העידו כי בבחירות הקודמות הצביעו לרפובליקנים, אך הפעם יצביעו לדמוקרטים; 3.4% יצביעו למפלגה שלישית, בגלל ששתי המפלגות הגדולות אינן מטפלות היטב בנושא האנטישמיות; ואילו 5% מיהודי ארה"ב שנשאלו בסקר אמרו כי על רקע סוגיית האנטישמיות, אין בכוונתם להצביע בכלל. הקהילה היהודית בארצות הברית מונה כ-6 מיליון יהודים, ונחשבת לקהילה היהודית הגדולה בתפוצות, כך שההשפעה הזו מתבטאת בקולות רבים ובלא מעט מצביעים. ההשלכות, כך נראה, יתבטאו ביום הבחירות בקלפיות.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
הסקר נערך לאחרונה ביוזמת "התנועה למאבק באנטישמיות" (Combat Antisemitism Movement) על-ידי ד"ר אירה שסקין מאוניברסיטת מיאמי והמרכז הלאומי לחקר דעות (NORC) באוניברסיטת שיקגו
סשה רויטמן-דרטווה, מנכ"ל "התנועה למאבק באנטישמיות" התייחס לתוצאות ואמר: "מדובר בקריאת השכמה עבור הממשל, הרשויות בארצות הברית, שני המועמדים לנשיאות ארצות הברית והקמפיין שלהם".
עוד בנושא