הרשויות בהולנד מסרו היום (שישי), כי כבר ביום רביעי התקבלו טענות שאוהדי מכבי תל אביב תקפו נהג מונית, וגם פגעו בה, וגם שרפו דגל פלסטין, דבר שהוביל לעימות בין אוהדי מכבי ואייאקס לבין קבוצות מקומיות.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
הקבוצות המוסלמיות ונהגי מונית החלו להתארגן לתקיפה שתצא לפועל ביום חמישי. המשטרה המקומית הקימה צוות שינסה לפרק את האירוע הזה, המחאה הזה והם התמקמו בתחנות רכבת.
המשטרה בהולנד טענה: "הכישלון שלנו - הקבוצה הפרו פלסטינית התפצלה לקבוצות קטנות ומיום חמישי עד סוף האירוע הם חיפשו ישראלים 'לצוד אותם'. חלק מהם היו על אופנועים וגם בסקוטרים".
על אף שהיו שוטרים, הייתה היערכות והמטה ללוחמה בטרור ההולנדי גם כן ייעץ - בודקים מה בכל זאת השתבש. ראשת העיר ומפכ"ל המשטרה ההולנדית לוקחים אחראיות על מה שקרה.
משרד התפוצות: שלוש התרעות התקבלו לפני הלינץ'
משרד התפוצות והמאבק באנטישמיות מסרו הבוקר כי התקבלו שלוש התרעות שונות לפני הלינץ' באוהדי מכבי תל אביב באמסטרדם. בין השאר הייתה התרעה על הפגנה אלימה שמתוכננת לפני המשחק של הקבוצה הישראלית נגד אייאקס. המידע הועבר לשב"כ ולמשרד ראש הממשלה שהעבירו אותם לכוחות הביטחון בהולנד.
לפי הודעת המשרד התפוצות, במרכז השליטה למאבק באנטישמיות התקבלו ההתרעות קצת אחרי השעה 19:00 אתמול. ההתרעה הראשונה הייתה על על הפגנה אלימה בהובלת פעיל פרו פלשתיני. בנוסף הועברה התרעה ספציפית על פגיעה באוהד שמשרת במג"ב. כמו כן הועברה התרעה על קריאה להגיע למלון לאונרדו בו שהו ישראלים.
בהתרעה סביב ההפגנה נכתב כי "קבוצות פרו-פלסטיניות צפויות לקיים הפגנה בקרבת האצטדיון על אף שהוטל איסור עירוני לקיים הפגנות פרו-פלסטיניות. מארגני ההפגנה טוענים ברשתות החברתיות שההפגנה תהיה אלימה, ודורשים
מהמפגינים להסתיר סממנים פרו-פלסטיניים כמו כאפיות, דגלים וכדומה עד תחילת ההפגנה. ההפגנה מפורסמת ברשתות החברתיות כ'עימות ישיר עם כוחות הביטחון הישראליים'".
בנוסף הודגש כי "לאור העידוד הגלוי לאלימות מצד מארגני ההפגנה, הבקשה למנוע השתתפות של קטינים בהפגנה, והצפי לאלפי אוהדי כדורגל אשר צפויים להזדהות כישראלים במרחב האצטדיון, ניתן לסווג אירוע זה כבעל סיכון גבוה מאוד".
התחקיר לפני חודש: שוטרים הולנדים מסרבים לאבטח אתרים יהודיים
בתחקיר שפורסם בעיתון דה טלגרף ההולנדי בחודש שעבר, נכתב שכמה שוטרים אמרו שהם לא רוצים לאבטח את מוזיאון השואה הלאומי ההולנדי באמסטרדם וסירבו לאוכל ושתייה מהמקום. גורמים במשטרה אמרו אז לעיתון: "יש עמיתים שכבר לא רוצים להגן על מקומות או אירועים יהודיים. הם מדברים על 'דילמות מוסריות', ואנחנו רואים שמתעוררת נטייה להיכנע לזה. זה באמת יסמן את תחילת הסוף".
הגורמים הוסיפו: "אנו רואים שהנהגת המשטרה נאבקת בזה. במיוחד עכשיו, עם הסכסוך במזרח התיכון, אנו מסתכנים בהיסחפות ממה שעלינו לעמוד בו כקולקטיב".
מירי בנטיז, דוברת המשטרה, אמרה ל"דה טלגרף" כי שמעה על שוטרים שהביעו התנגדויות מוסריות, והודתה כי "אין מדיניות נוקשה. אנחנו לוקחים בחשבון התנגדויות מוסריות. אבל אם תהיה משימה דחופה, השוטר יצא לשם, בין אם תרצה ובין אם לא".
נציב המשטרה הלאומית ההולנדית, ג'ני קנול, טען אז, "שוטרים הם בני אדם ויש להם את הזכות לדעות ולרגשות משלהם". עם זאת, הוא הדגיש, "אבל כשזה מגיע לבטיחות האנשים, זה בראש סדר העדיפויות שלנו".