נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ אישר היום (שני) לניו יורק פוסט כי אליס סטפאניק תהיה השגרירה האמריקנית הבאה באו"ם. טראמפ אמר אודותיה: "אליס היא לוחמת 'אמריקה פירסט' חזקה, קשוחה וחכמה להפליא".
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
הלילה, צייצה סטפאניק ברשת החברתית X כי "ממשל ביידן-האריס יודע שהרשות הפלסטינית ממשיכה במדיניות ה'שלם להרוג' שלה וממלאת את כיסיהם של טרוריסטים שהורגים ישראלים. עם זאת, ג'ו ביידן וקמלה האריס בוחרים להתעלם מהחוק ומוותרים על סנקציות טרור מחייבות על הממשלה הפלסטינית. למרבה המזל, התגמול של ממשל ביידן-האריס לטרוריסטים על חשבון בעלת בריתנו הגדולה ישראל מגיע לסיומו".
רשת CNN דיווחה היום כי טראמפ צפוי להכריז בימים הקרובים על מינויו של סטיבן מילר, יועץ ההגירה הבכיר שלו בממשל הקודם, לסגן ראש הסגל למדיניות בבית הלבן.
המינוי ראשון שהתבצע בממשל טראמפ היה מינויה של סוזן ווילס, שניהלה את קמפיין הבחירות של טראמפ, לראש הסגל בבית הלבן ווילס הפכה לאישה הראשונה בתפקיד זה בהיסטוריה של ארצות הברית.
בסוגיית תפקיד שר החוץ בממשל הרפובליקני, רשת "פוקס ניוז" דיווחה כי המועמדים המובילים של טראמפ לתפקיד שר החוץ בממשלו הם הסנאטור מרקו רוביו וריצ'רד גרנל, שהיה שגריר ארצות הברית בגרמניה. השניים נחשבים ניצים וסבורים שיש לנקוט עמדה נוקשה כלפי איראן.
בנוסף, לפי דיווח ברשת CNN, טראמפ צפוי להכריז בימים הקרובים כי סטיבן מילר היהודי-אמריקני, יועץ ההגירה הבכיר שלו בממשל הקודם, ישמש כסגן ראש הסגל למדיניות בבית הלבן.
על רקע המינויים החדשים, טראמפ הכריז אתמול כי ניקי היילי ומייק פומפאו לא יהיו חלק מהממשל החדש. בפוסט שכתב ברשת החברתית "Truth Social" הודה טראמפ לחבריו למפלגה הרפובליקנית: "מעריך מאוד את העבודה עימם בעבר, ומעוניין להודות להם על שירותם לארצנו". ההחלטה של טראמפ הגיעה לאחר שהשניים סומנו ככאלה שהולכים להחזיק בתפקידי מפתח בוושינגטון.
היילי הכריזה בפברואר 2023 על מועמדותה לנשיאות, ולמעשה התמודדה נגד טראמפ על ראשות המפלגה הרפובליקנית, בעוד פומפאו שקל זאת אולם לבסוף לא התמודד. ההערכות הן כי טראמפ לא סלח לשניים על הניסיון להוות לו יריבים, ולכן סירב לכלול אותם בכוורת החדשה.
מי את אליס סטפאניק?
סטפאניק, בת 40 מאלבני שבמדינת ניו-יורק. היא נבחרה בבחירות האמצע לקונגרס האמריקני בשנת 2014 כדי לייצג את המחוז ה-21 של ניו-יורק בבית הנבחרים. מאז שנת 2021 היא מכהנת כיו"ר הסיעה הרפובליקנית בבית הנבחרים, לאחר שהחליפה את ליז צ'ייני שהודחה בשל התנגדותה לנשיא הנבחר דונלד טראמפ.
סטפאניק ידועה בתמיכתה הנאמנה לטראמפ, כאשר היא התנגדתה לניסיונות הדחתו על ידי בית הנבחרים והסנאט, ואף האשימה את יו"ר בית הנבחרים ננסי פלוסי במהומות הקפיטול שאירעו בינואר 2021.
לשגרירה החדשה, תואר ראשון בממשל מאוניברסיטת הרווארד, היא נשואה ואמא לילד. בעברה, עבדה בממשלו של נשיא ארצות הברית שעבר ג'ורג' בוש והייתה חלק מצוות המצע הרפובליקני בבחירות 2012. היא חברה בוועדת הכוחות המזוינים של בית הנבחרים, בוועדת החינוך והעבודה ובוועדת המודיעין.
כמו כן, סטפאנניק זכתה לא פעם לכותרות בשל שאלותיה הנוקבות בדיוני ועדת החינוך, שכוונו לראשי האוניברסיטאות בארצות הברית לגבי התנהלותן סביב ההפגנות הפרו-פלסטיניות. יש לציין כי מינויה יהווה המשך לרצף כהונתן של נשים בתפקיד השגרירה האמריקנית באו"ם, שהחל עם כהונתה של סוזן רייס בשנת 2009.