נשיא ארצות הברית הנבחר דונלד טראמפ הודיע הלילה (רביעי) כי ימנה את מגיש "פוקס ניוז" פיט הגסת' לשר הביטחון בממשלו. הגסת' הוא בוגר של פרינסטון והראוורד ושירת כקצין בצבא ארצות הברית באפגניסטן ועיראק ועוטר במהלך שירותו בשני כוכבי ארד.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי
בנוסף הודיע טראמפ כי איש העסקים סטיבן וויטקוף יהיה השליח המיוחד של הבית הלבן למזרח התיכון. "סטיב יהיה קול בלתי מתפשר למען השלום ויביא גאווה לכולנו", כתב טראמפ בהודעתו. וויטקוף הוא איל נדל"ן מפלורידה וחבר אישי של טראמפ. הוא אף היה לצידו במגרש הגולף כשסוכל ניסיון ההתנקשות השני בנשיא לשעבר. לוויטקוף אין ניסיון כלשהו בתיווך מדיני או בפעילות דיפלומטית.
הנשיא הנבחר גם הודיע כי ג'ון רטקליף, ראש המודיעין הלאומי לשעבר, ימונה לראש ה-CIA.
אתמול הכריז טראמפ כי מושל מדינת ארקנסו לשעבר, מייק האקבי, יכהן כשגריר האמריקני בישראל תחת ממשלו. "הוא מנהיג באמונה במשך שנים רבות ויפעל ללא לאות כדי להביא לשלום במזרח התיכון", אמר טראמפ. האקבי, אביה של הדוברת של טראמפ בכהונתו הקודמת, שרה האקבי סנדרס, נחשב לאוהד גדול של ישראל.
מינוי נוסף של טראמפ שדווח אתמול ב"ניו־יורק טיימס" הוא מינויו הצפוי של הסנטור מרקו רוביו לתפקיד שר החוץ. רוביו, בן 53, ידוע בעמדותיו הניציות בסוגיות של מדיניות חוץ, ובעבר קרא לנקוט מדיניות תקיפה יותר נגד יריבותיה של ארצות הברית, בהן סין, איראן וקובה.
בשנים האחרונות רוביו מיתן מעט את השקפותיו, בשל התנגדותו המוצהרת של טראמפ למעורבות בסכסוכים בין־לאומיים ומלחמות עקרות. רוביו תמך גם בהסדר שיסיים את המלחמה בין רוסיה לאוקראינה והצביע נגד חבילת הסיוע הצבאית לקייב שאושרה בחודש אפריל.
עוד בנושא