האפיפיור פרנציסקוס קורא לחקור האם התקיפות הישראליות בעזה מהוות "רצח עם", כך עולה מציטוטים של ספר חדש שפורסמו היום (ראשון) בעיתון האיטלקי "לה סטמפה". מדובר בספר העוסק בעיקרו במהות העולם הנוצרי והוא מכיל סדרה של ראיונות עם האפיפיור.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
> רשימת שמות החטופים בעזה - והמשוחררים
על פי הפרסום, באחד הריאיונות שנכללו בספר אמר פרנציסקוס: "לפי כמה מומחים, למה שקורא בעזה יש את המאפיינים של רצח עם. עלינו לחקור בזהירות כדי להעריך אם זה מתאים להגדרה הטכנית (של רצח עם) שגובשה על ידי משפטנים וארגונים בינלאומיים".
עד כה נמנע האפיפיור מלהתייחס למצב בעזה כ"רצח עם". בשבוע שעבר פרנציסקוס אף נפגש עם משלחת של משפחות חטופים וקרא לשחררם ללא תנאים.
במהלך הפגישה, המשפחות פנו לאפיפיור בבקשה לצאת בקריאה ברורה לשחרורם של כל החטופים שנמצאים בשבי חמאס. בתום הפגישה, לחץ האפיפיור את ידיהם של המשתתפים בחום, והבהיר: "הטרור גרוע ממלחמה" וכי יעשה כל שביכולתו כדי לעזור.
המשלחת יצאה בהובלתו של משרד החוץ והמטה הממונה על החטופים והנעדרים במשרד ראש הממשלה. יובל דנציג, שאביו אלכס בן ה-75 חטוף בעזה, סיפר בהתרגשות: "בתום דבריי האפיפיור ציין כי שמע על אבי".
שגריר ישראל בוותיקן, רפי שוץ, ציין כי המפגש התקיים במסגרת מאמצי משרד החוץ להביא לשחרורם המהיר של כל החטופים ולהשאיר את הסוגייה במוקד סדר היום העולמי. עוד אמר, כי היותו של האפיפיור מנהיגם של כ-1.3 מיליארד מאמינים ברחבי העולם מקנה לאמירותיו תהודה בין לאומית משמעותית.