סוכנים איראנים ניסו להתנקש בשר המשפטים לשעבר של קנדה ארווין קוטלר, כך דיווח היום (שני) כלי התקשורת הקנדי "גלובל ניוז". קוטלר, שכיהן בתפקיד בין השנים 2003 ל-2006, הוא אביה של הח"כית לשעבר מיכל קוטלר-וונש.
על פי הדיווח, רשויות החוק בקנדה מחזיקות במידע אודות תוכנית לחיסול ארווין קוטלר על ידי סוכנים איראנים. גורם ציין כי הרשויות הקנדיות מחזיקות במידע על שני חשודים, שלא ברור אם נעצרו או ברחו מהמדינה. עוד אמר הגורם כי הרשויות מסרו לקוטלר שרמת האיום נגדו הופחתה משמעותית.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
פרט לתפקידו כשר המשפטים, קוטלר כיהן כחבר פרלמנט משנת 1999 ועד 2015. משנת 2020 ועד שנה שעברה, היה האחראי בממשלת קנדה על זיכרון השואה. במערכת הפוליטית במדינה נחשב קוטלר לדמות בולטת, בין היתר בשל תמיכתו בישראל והתנגדותו למשטר האיראני.
בתו, מיכל קוטלר-וונש, שירתה בצה"ל כחיילת בודדה, למדה באוניברסיטה העברית ולאחר מכן חזרה לקנדה. בהמשך, חזרה לישראל ועסקה בפעילות ציבורית. בין היתר, התמודדה לכנסת במפלגת תל"ם של משה יעלון ובהמשך הצטרפה לסיעת כחול לבן. היא כיהנה כחברת כנסת בין 2020 ל-2021.
ב"גלובל ניוז" ציינו כי ארווין קוטלר היה תחת שמירה מאז מתקפת 7 באוקטובר. סוכנות המודיעין הקנדית אמרה לו כי הוא היווה מטרה מרכזית לחיסול על ידי איראן. ההגנה שקוטלר קיבל כללה רכבים משוריינים וחמושים ששמרו עליו במשך כל שעות היממה.