אגדת הטניס הספרדית רפאל נדאל פרש הלילה (רביעי) ממשחק פעיל בגין 38. "השור ממאיורקה" סיים את משחקו האחרון במלאגה ברבע הגמר של גביע דיוויס בהפסד 6-4 6-4 לבוטיק ואן דה זנדשולפ ההולנדי.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
Gracias Rafa, for everything ❤️💛#DavisCup #GraciasRafa #Rafa pic.twitter.com/zpoenLcXel
— Davis Cup (@DavisCup) November 19, 2024
"התארים והמספרים ישנם ואנשים יודעים עליהם, אבל אני הייתי רוצה להיזכר בתור אדם טוב מכפר קטן במיורקה", אמר נדאל בן ה-38 לקול תרועות הקהל. "אני רק ילד שרדף אחרי חלומותיו ועבד הכי קשה שאפשר. המזל האיר לי פנים".
בחודש שעבר הודיע נדאל על פרישתו, וכתב ברשומה "תודה לכולם" בכמה שפות, כולל בעברית. "השור ממאיורקה" ציין כי השנים האחרונות היו קשות מאוד עבורו וכי ההחלטה לפרוש מטניס מקצועני הייתה לא פשוטה.
View this post on Instagram
במהלך הקריירה המפוארת שלו רפאל נדאל זכה ב-22 תארי גרנד סלאם, מתוכם 14 זכיות באליפות צרפת הפתוחה, רולאן גארוס. הוא זכה ארבע פעמים באליפות ארצות הברית, שתי זכיות בטורניר ווימבלדון ושתי זכיות באליפות אוסטרליה הפתוחה. נדאל זכה גם בזהב אולימפי ובארבעה גביעי דיוויס עם ספרד.
בשנים האחרונות סבל נדאל מפציעות רבות והפרישה שלו למעשה ריחפה באוויר.