העיתון "וול סטריט ג'ורנל" פרסם היום (ראשון) פרטים חדשים על נסיבות החטיפה והרצח של הרב צבי קוגן, שליח חב"ד לאיחוד האמירויות. אדם המעורב בחקירת החטיפה סיפר לעיתון כי מטרת החוטפים הייתה לנסוע עם הרב קוגן לעומאן השכנה. עם זאת תוכנית זו לא יצאה לפועל ולבסוף גופתו של הרב נמצאה בתא מטען של מכונית סמוך לגבול מהצד האמירותי שלו.
על פי מקורות ששוחחו עם "וול סטריט ג'ורנל" ביום הרצח, לפני 10 ימים (21 בנובמבר) הרב קוגן אמור היה להגיע לטיפול שיניים. כשהוא לא הגיע לטיפול רעייתו התחילה לדאוג ופנתה לרשויות. לאחר מכן נפתחה חקירה רשמית שהובילה לגילוי גופתו של הרב קוגן כשלושה ימים לאחר מכן.
באמירויות עדיין חוקרים את נסיבות החטיפה והרצח, כאשר במסגרת החקירה הוסגרו לאמירתים מטורקיה שלושה אזרחי אוזבקיסטן החשודים במעשה. אותם חשודים הספיקו לברוח מהאמירויות לטורקיה, בטרם נלכדו והוסגרו חזרה לאמירויות.
בסוף השבוע הגיע ד"ר עלי רשיד אל נעימי, מהמועצה הלאומית הפדרלית של איחוד האמירויות הערביות ויו"ר ועדת ענייני ההגנה, הפנים והחוץ מהמפרץ במיוחד לשבעה של הרב צבי קוגן כדי להביע את תנחומיו הכנים בפני משפחתו של הרב. "לעולם לא נאפשר לקיצונים להפריד בינינו", אמר.