התנגשות פנימית בגאורגיה בין תומכי רוסיה למערב: כ-200 מפגינים פרו מערביים נעצרו בסוף השבוע בבירה טביליסי לאחר שהפגינו מול בניין הפרלמנט. זאת במחאה על ההחלטה של הממשלה הפרו רוסית להשעות את המגעים על צירוף הרפובליקה הסובייטית לשעבר לאיחוד האירופי עד שנת 2028.
החלטה זו נתקבלה בתדהמה במערב ובעקבותיה הודיעה ארצות הברית על הקפאת שיתוף הפעולה האסטרטגי עם טביליסי. במקביל יצאו תומכי המערב להפגנות מול בניין הפרלמנט בבירה הגאורגית ונתקלו ביחס נוקשה מצד המשטרה וכוחות נוספים.
בתוך כך, מה שעלול להביא להתנגשות חזיתות עוצמתית יותר בין הצדדים הוא סוגיית עתידה של נשיאת גאורגיה הפרו מערבית סלומה זורבישווילי. מפלגת השלטון הפרו רוסית "החלום הגיאורגי" מתכוונת להדיח את זורבישווילי בבחירות לנשיאות שנקבעו לעוד כשבועיים, ה-16 בדצמבר.
מפלגת "החלום הגיאורגי" מחזיקה ברוב בגוף הבוחר והיא מתכוונת לבחור במקומה של זורבישווילי את שחקן הכדורגל לשעבר מיכאיל קלוושווילי שכיכב בעבר באלניה וודיקווקז בליגה הרוסית ובמנצ'סטר סיטי.
עוד בנושא
הנשיאה זורבישווילי הודיעה כי גם אם תודח מהתפקיד היא לא תעזוב את בית הנשיא. זאת כיוון שלדבריה קודם יש לערוך מחדש את הבחירות לפרלמנט, כיוון שהבחירות שנערכו לפני קצת יותר מחודש נגועות בזיופים ולכן אינן לגיטימיות. ראש הממשלה אירקלי קובחידזה הודיע היום כי הודעת הנשיאה לא מקובלת ואם תודח בהצבעה יהיה עליה לסיים את תפקידה.
ההפגנות של תומכי המערב צפויות להתקיים גם בימים הקרובים כשבמפלגת "החלום הגיאורגי" טוענים כי מדובר במזימה מערבית להדיח ממשלה לגיטימית ונבחרת אך ורק כיוון שהקו המדיני שלה לא תואם את זה של וושינגטון ובריסל. בכירים במפלגה כינו את ההפגנות כ"ניסיון הפיכה".
