הסוף לטיקטוק בארה"ב? ביהמ"ש הפדרלי אישר חוק האוסר פעילותה

סוף לטיקטוק בארה"ב? כך פסק ביהמ"ש בוושינגטון
על פי הפסיקה, יש לחברה מעט יותר מחודש לערער על ההחלטה או להימכר לחברה שאינה סינית, או שתיאסר פעילות האפליקציה בשטחי ארצות הברית; טיקטוק: "מצפים לביטול החוק על ידי בית המשפט העליון"
מחבר ישי בר-יוסף ואלכס נירנבורג מחבר ישי בר-יוסף ואלכס נירנבורג
Getting your Trinity Audio player ready...
AP Photo/Kiichiro Sato
צילום: AP Photo/Kiichiro Sato

בית המשפט הפדרלי האמריקני פסק היום (שישי) כי פעילותה של הרשת החברתית טיקטוק בארצות הברית תושהה, אלא אם חברת האינטרנט הסינית ByteDance תמכור את טיקטוק לבעלים שאינם סיניים.

אם לא תימכר, פעילות החברה בארה"ב תופסק ב-19 בינואר, והשימוש בה ייאסר. ההחלטה אושרה בבית המשפט לערעורים בוושינגטון. כמו כן, באפשרות חברת טיקטוק לערער בבית המשפט העליון של ארה"ב. 

בטיקטוק מסרו בתגובה על ההחלטה כי בחברה מצפים לביטול החוק על ידי בית המשפט העליון, שלדעתם "יגן על חופש הביטוי בארה"ב".

לפני כחצי שנה העבירו בקונגרס והסנאט האמריקניים חוק ל"הגנת הציבור מיישויות יריבות זרות", שאוסר על פעילות טיקטוק בארצות הברית אלא אם תימכר לחברה שאינה בבעלות סינית. על החוק גם חתם הנשיא ג'ו ביידן.

לעומת זאת, נשיא ארצות הברית הנבחר דונלד טראמפ פתח במסגרת קמפיין הבחירות שלו חשבון טיקטוק משלו, והביע תמיכה ברשת החברתית.

דו"ח של משרד ראשת המודיעין הלאומי של ארה"ב ממרץ האחרון קבע השנה כי טיקטוק משרתת את זרוע התעמולה של ממשלת סין, כאשר היא כיוונה את פעילותה למועמדים לבית הנבחרים האמריקני במהלך מערכת הבחירות שם בשנת 2022. ראשת המודיעין הלאומי של ארה"ב אווריל היינס הביעה חשש בעקבות יציאת הדו"ח כי ייתכן שסין תשפיע על הבחירות לנשיאות בשנת 2024.

בשימוע בדלתיים סגורות, נאמר למחוקקים ממשרד האנרגיה והמסחר על ידי גורמים ב-FBI ובמשרד המשפטים האמריקני כי סין עלולה להשתמש במידע על משתמשים כדי להפיץ תעמולה ומידע כוזב, ואף לרגל אחר אזרחים אמריקנים.

עוד נטען נגד טיקטוק, כי השתמשה בכוח שלה על מנת להפיץ תעמולה פרו-פלסטינית אחרי טבח 7 באוקטובר. החברה הכחישה את הטענות בפגישות עם אנשי עסקים ומשפיענים יהודים בשנה שעברה, אולם מחוקקים רבים אמרו כי אחת הסיבות לאיסור טיקטוק היא שינוי דעת הקהל האמריקני הצעיר על ישראל.

החוק נתמך על ידי שתי המפלגות בארה"ב, הדמוקרטית והרפובליקנית, חרף שימושו של הנשיא הנבחר טראמפ באפליקציה והבעת תמיכתו בה.

מטיקטוק נמסר בתגובה: "למרבה הצער, הפעילות שקידמה את איסור השימוש בטיקטוק בארה"ב מבוססת על מידע שגוי, פגום ותיאורטי בלבד, דבר שמוביל להחלת צנזורה מוחלטת על אזרחי ארצות הברית. אם לא ייעצר, האיסור על טיקטוק ישתיק את קולם של למעלה מ-170 מיליון אמריקנים בארה"ב וברחבי העולם".

הפופולריים