קוריאה הדרומית: מפלגת השלטון החרימה את ההצבעה והדחת הנשיא נפלה

קוריאה הדרומית: ניסיון ההדחה של הנשיא כשל
הנשיא יוק סון יאול התנצל הלילה על ש"גרם לחרדה ואי נוחות" לאזרחי ארצו - אבל לא התפטר
מחבר אלכס נירנבורג מחבר אלכס נירנבורג
Getting your Trinity Audio player ready...
מפגינים בסיאול דורשים את ההתפטרות של הנשיא
מפגינים בסיאול דורשים את ההתפטרות של הנשיא צילום: REUTERS/Kim Kyung-Hoon

ניסיון להדיח את נשיא קוריאה הדרומית יוק סון יאול בעקבות הכרזתו על ממשל צבאי נכשל היום (שבת) לאחר שמפלגת השלטון התנגדה. מחוקקים ממפלגת השלטון החרימו את ההצבעה, ועל כן לא הושג הרוב הדרוש של שני שלישים מהפרלמנט על מנת להדיח נשיא מכהן. 

הלילה התנצל יון סוק יאול התנצל בפני האומה על הכרזת המשטר הצבאי השבוע שבוטל כעבור שעות לאחר התערבות הפרלמנט - אך לא התפטר. בנאום קצר שנשא אמר הנשיא: "אני מתנצל באמת ובתים בפני אזרחי קוריאה הדרומית שוודאי היו בהלם".

ביום רביעי פתחה משטרת קוריאה הדרומית בחקירה נגד יון סוק יאול בגין המרדה. על פי הדיווחים בקוריאה הדרומית במסגרת החקירה נבדק האם הפעולות שבהן נקט הנשיא מהוות בגידה במולדת. בכיר במשטרה התייחס לחקירה ואמר: "אמנם מדובר במצב חסר תקדים, אך אנו נפעל על פי הנהלים ונמצא את כל כיווני החקירה".

יון סוק יואל בעת ההכרזה על ממשל צבאי (AP Photo/Ng Han Guan)

ביום שלישי הכריז הנשיא על ממשל צבאי במדינה, לטענתו בשל הצורך "למגר כוחות קומוניסטיים שמייצגים אינטרסים של קוריאה הצפונית וחדרו לתוך הממסד הדרום-קוריאני". הכרזתו של הנשיא יאול, שנמצא במצב פוליטי רעוע וגם נתפס גורם ניצי בכל הקשור ליחסים עם השכנה מצפון, תפסה בתדהמה את המדינה ועוררה סערה לא קטנה בעולם.

לפני ההכרזה כינס הנשיא יאול ישיבה עם בכירי מנגנוני הביטחון ובה תקף את האופוזיציה על כך שהיא מנסה לטענתו להדיח אותו בדרכים לא חוקיות."אני מכריז על ממשל צבאי על מנת להגן על קוריאה החופשית מפני איום של קומוניסטים. אני פועל לטהר את המדינה מפני כוחות התומכים בקוריאה הצפונית ומנסים לפגוע באושר של העם שלנו ובסדר החוקתי".

הפופולריים