איראן התדיינה עם המורדים בסוריה מאחורי הגב של הנשיא הסורי בשאר אל אסד, למרות הקשר בין המדינות וההצהרות של הבכירים האיראניים לציבור. כך דווח היום (שבת) בניו יורק טיימס.
גורמים איראניים אמרו לעיתון כי היאת תחריר א-שאם שלחו לרפובליקה האסלאמית מסר דיפלומטי, לפיו המורדים יגנו על האתרים והמיעוטים השיעים - בתמורה לכך שאיראן לא תשלח את כוחותיה להילחם נגדם. לפי הגורמים, איראן בתמורה ביקשה שהמורדים יאפשרו לכוחותיה מעבר בטוח מחוץ לסוריה.
בכירים בישראל אמרו היום לכאן חדשות כי הם נערכים לקריסה מוחלטת של משטר אסד וכי בשלב זה בישראל לא זיהו התערבות משמעותית של איראן, רוסיה וחיזבאללה. האיראנים, על פי הבכירים הישראלים, בדילמה: לאיראנים לא חסר אמצעי לחימה, אך מדובר באירוע אחר - פגיעה קשה במעמדה של איראן במזרח התיכון, ואחרי שנכשלה בפרויקט הפרוקסי שלה בהובלת חיזבאללה, מדברים שם על "חוסר מוטיבציה" עמוק להתערב בבעיות חיצוניות מחוץ לאיראן.
כינוס חריג על רקע האירועים בסוריה התרחש היום כשעל פי דיווחים ערביים בדוחא שבקטר התקיימה פגישה משותפת של שרי החוץ של קטר, סעודיה, ירדן, מצרים, עיראק, טורקיה, איראן וסוריה. שרי החוץ הוציאו הודעה משותפת כי "המשך המשבר בסוריה מהווה סכנה לאזור". הם הוסיפו כי יש לקיים את החלטת האו"ם מ-2015 שקראה לתהליך שלום ושיחות פיוס בסוריה בין המורדים לאסד.
שרי החוץ של רוסיה, איראן וטורקיה נפגשו לפני כן בקטר, ושר החוץ של רוסיה לברוב אומנם אמר כי "אין לאפשר למחבלים להמשיך ולהשתלט על שטחים בסוריה", אך הוא גם קרא לראשונה ל"משא ומתן בין ממשלת סוריה לבין האופוזיציה החוקית".
בתחילת השבוע נשיא סוריה, בשאר אל אסד שוחח עם נשיא איראן, מסעוד פזשקיאן ודן איתו בהתפתחויות האחרונות ובשיתוף הפעולה בין שתי המדינות בתחום "המלחמה בטרור".
בשיחה בין הנשיאים הדגיש פזשקיאן כי איראן מתנגדת לכל הניסיונות לפגוע באחדות ויציבות סוריה, והבהיר כי ארצו מוכנה "להעניק את כל צורות הסיוע והתמיכה לסוריה כדי לחסל את הטרור".
