בניגוד להערכות המוקדמות שפורסמו הלילה (רביעי), הפרקליטות ההולנדית דרשה הבוקר עונש מאסר של שנתיים נגד מי שכונה Sefa Ö בן 32, בגין חלקו באירועי האלימות סביב המשחק בין אייאקס למכבי תל אביב, מהם שישה חודשי מאסר על תנאי. האיש הסגיר את עצמו למשטרה לאחר משדר נוסח "בשידור חוקר" בטלוויזיה ההולנדית שם שותפו תמונות מטושטשות שלו.
בבית המשפט הוצגו היום קטעי וידאו שבהם נראה הנאשם בועט וחובט בקורבנות בכיכר דאם, ובמקומות נוספים באמסטרדם. בין היתק צולם בועט באוהד מכבי בתוך חשמלית. הנאשם טען כי לא היה אלים מתוך אנטישמיות, אך הביע את כעסו על המצב בעזה. הוא אמר שהוא מתחרט על מעשיו. לפי התביעה, ספא O מילא תפקיד פעיל בהתעללות בשלושה אוהדי מכבי ובחר להשתמש ב"אלימות שרירותית, מוגזמת וחסרת היגיון".
מוקדם יותר היום, החל משפטו של לוקאס ד' בן ה-19, לגביו דרשה התביעה הציבורית שישה חודשי מאסר, מהם שלושה חודשים על תנאי. לטענת הפרקליטות, הוכח שלד' היו זיקוקים לא חוקיים בסמוך לאצטדיון, וגם היה בקבוצת צ'אט בסנאפצ'ט שקראה לאלימות. בסך הכל צפויים להגיע חמישה נאשמים באירועי האלימות באמסטרדם. בית המשפט באמסטרדם ייתן את פסיקתו ב-24 בדצמבר.
